Floyd Landis is niet onder de indruk van de dopingbekentenis van Michael Boogerd. “Het is te weinig en het is te laat.” 

De Amerikaan, die in 2006 zijn zege in de Tour de France verloor na een positieve dopingtest en later getuigde tegen zijn oud-kopman Lance Armstrong, bracht de Nederlander al in 2011 in verband met verboden middelen.

Destijds vertelde hij in een interview van een wondje aan zijn arm in de Tour van 2006, het resultaat van een bloedtransfusie die hij had ondergaan. “De volgende dag reed ik naast Boogerd en hij wees naar mijn arm. Daarna wees hij naar zijn eigen arm en maakte hij het gebaar van: ‘ik heb hetzelfde’.”

Boogerd ontkende twee jaar geleden de aantijging. Hij had geen idee waarom Landis zijn naam noemde. “Misschien is het vanwege onze ruzie in de Tour van 2006. Ik heb hem toen een arrogante kwal genoemd.”

Halve bekentenis

Landis toont zich enigszins teleurgesteld door de biecht van Boogerd, die niet in wilde gaan op details van zijn dopinggebruik.

“Het is te weinig en het is te laat. Op den duur realiseren deze jongens zich dat deze halve bekentenissen alleen maar leiden tot bekentenissen over bekentenissen”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Er zijn veel gasten die me eerst vier jaar een bedrieger hebben genoemd en de drie jaar daarna een leugenaar.”

Nadat Landis zijn Tourzege van 2006 verloor, ging de eindzege naar Oscar Pereiro. Landis beschuldigt de Spanjaard ervan in 2005 doping te hebben gebruikt, toen ze samen bij Phonak reden. “Ik verheug me nu al op zijn halve bekentenis.”

© NUsport