Vanaf deze week kan er weer ingeschreven worden voor de Gulbergen 24. Deze  24-uurs mountainbikemarathon over het Landgoed Gulbergen loopt over het hoogste punt van Brabant. De tocht telt zo’n 3.600 hoogtemeters.Vanaf deze week kan er weer ingeschreven worden voor de Gulbergen 24. Deze  24-uurs mountainbikemarathon over het Landgoed Gulbergen loopt over het hoogste punt van Brabant. De tocht telt zo’n 3.600 hoogtemeters.

Gulbergen24 is geen wedstrijd voor enkele fanatiekelingen. Het is een sportief evenement voor iedereen. Tijdens de marathon proberen de teams en individuele deelnemers een grote afstand af te leggen gedurende 6 of 24 uur. De afstand wordt automatisch geregistreerd. Het parcours van ongeveer 8 kilometer volgt de tracks door de bossen, over een tijdelijke brug over het Eindhovens kanaal en over de ‘Razob-bult’ in Nuenen. Dit is het hoogste punt van Brabant  op 60 meter boven NAP. In 24 uur worden er door deelnemers wel 3.600 hoogtemeters gemaakt, vergelijkbaar met ruim drie keer het beklimmen van de Alpe d’Huez.

Naast de 24-uurs marathon is er ook een 6-uurs variant. Er kan ingeschreven worden  met teams van drie tot vijf personen voor de 6-uurs variant en van vijf tot twaalf personen voor de 24-uurs variant. Daarnaast is er ruimte voor individuele bikers. In totaal is er plaats voor 105 teams en 55 individuele rijders. De tocht wordt gehouden op 28 en 29 september.