Wereldkampioen Philippe Gilbert en voormalig tourwinnaar Cadel Evans rijden dit seizoen in tenue’s van Pearl Izumi. De kledingfabrikant sloot deze week een driejarig contract met hun ploeg BMC. Afgelopen seizoen reed BMC nog in Hincapie kleding.Wereldkampioen Philippe Gilbert en voormalig tourwinnaar Cadel Evans rijden dit seizoen in tenue’s van Pearl Izumi. De kledingfabrikant sloot deze week een driejarig contract met hun ploeg BMC. Afgelopen seizoen reed BMC nog in Hincapie kleding.

”Met Pearl Izumi hebben we één van de grote merken aan ons kunnen binden”, zegt marketing manager Steven Jonckheere van BMC. ”Ze staan bekend om innovatie en kwaliteit. Het hebben van de snelste fietskleding kan in het hedendagse fietsen het verschil betekenen tussen winst en verlies. Wat betreft zitten we goed met onze nieuwste sponsor”.

Pearl Izumi werkte in het verleden samen met Garmin in het ontwikkelen van fietskleding. Met BMC zal deze traditie worden voortgezet. Enkele renners van BMC zijn al in de windtunnel geweest om nieuwe materialen te testen. Pearl Izumi werkt ook samen met het Nederlandse Argos-Shimano. Het Amerikaanse bedrijf maakt deel uit van de Shimano groep.