Het bijzondere aan de wielen van Julius Cycling is dat ze aanpasbaar zijn aan persoonlijke smaak en wensen. De wielbouwers uit Emmen lanceren een lijn van drie wielsets:  een aluminium klimwiel van 1290 gram: Julius AC 22 en twee carbon wielen voor draadbanden: de Julius CC38 en CC50.Het bijzondere aan de wielen van Julius Cycling is dat ze aanpasbaar zijn aan persoonlijke smaak en wensen. De wielbouwers uit Emmen lanceren een lijn van drie wielsets:  een aluminium klimwiel van 1290 gram: Julius AC 22 en twee carbon wielen voor draadbanden: de Julius CC38 en CC50.

De wielen worden handmatig in Nederland opgebouwd.  Kopers van een wiel hebben de keus om de kleuren van de naaf, spaken, stickers en nippels zelf te kiezen. Helaas is de keuze in wielsoorten wel beperkt: er zijn drie velghoogtes voor alleen draadbanden.

We hebben de wielen niet getest, maar op het eerste gezicht zien de wielen er wat betreft design goed uit. Ook lijkt de prijs concurrerend: de Julius CC50 kost op dit moment1079 euro. Deze set weegt 1430 gram, heeft een 50 mm hoge velg en Sapim CX-Ray Spaken.

De Julius CC38 weegt 1330 gram, en heeft net als de CC50 Spaim CX-ray spaken. Deze set kost 989 euro. Het alu klimwiel, de AC 22 kost 584 euro. Julius Cycling verkoopt alleen via internet.