Rodrick de Munnik en Edwin Driessen van Fiets volgen een Sportvastenkuur. Edwin blogt dagelijks over zijn ervaringen.

‘’Keep the switch’’ noemen de mensen van sportvasten het. Verval na de kuur niet in je oude gedrag en prikkel je lichaam af en toe door geen koolhydraten te eten. Ik heb mezelf voorgenomen om me hier zoveel mogelijk aan te houden. Toch merk ik dat de focus minder wordt.

Als je op een concreet dieet zit, is het makkelijk je er aan te houden. De grens van wat mag en niet mag is duidelijk. Nu zijn de richtlijnen minder duidelijk. Er zijn eigenlijk alleen maar aanbevelingen: onbeperkt groenten eten is prima, maar neem niet teveel koolhydraten. Bij het samenstellen van een doorsnee gezinsmaaltijd is het makkelijk om je eraan te houden. Vanavond stonden er biologische bietjes op het menu. Vroeger had ik daar zes of zeven aardappelen bij  gegeten. Nu heb ik dat beperkt tot drie.

Lastig zijn de sociale eetmomenten. Ik schrik ervan hoeveel dat er zijn. Stukje boterkoek bij de koffie vraagt een collega? Ik twijfel lang, maar zeg toch ja. Ik heb de afgelopen weken al zo vaak nee gezegd. Even later: ‘’De pepernoten zijn in de uitverkoop!, wil je er eentje?’’. Ik sla het aanbod af. Morgen werk ik ’s avonds. Veel collega’s vinden het fijn om dan ook ’s avonds te eten. Dan bestellen ze Chinees-, Italiaans- of Indiaas eten. Soms wordt het zelfs kebab. Ik vind het nu al moeilijk. Denk ik aan de switch of ben ik toch die saaie lul?

Reageren? redactie@fiets.nl