Edwin Driessen en Rodrick de Munnik volgden begin december een sportvastenkuur. In januari staat er in Fiets een groot artikel over deze trainingskuur. Edwin blogt regelmatig over het leven na het sportvasten.
Kerst en sportvasten zijn geen vrienden van elkaar kan ik me zo voorstellen. Ik vraag me af of er mensen zijn die de kuur tijdens de feestdagen hebben gevolgd. Het is niet fijn om prikkelbaar te zijn en honger te hebben tijdens dagen die je vooral met vrienden en familie doorbrengt. Aan de andere kant is het wel een radicale manier om aan de calorieën te ontkomen.

Ik hoor mezelf af en toe nee zeggen de afgelopen dagen. Ik heb bovendien geleerd om mijn bord niet altijd leeg te eten. Oesterzwammen in  kaassaus? Heerlijk, maar ik hou het op een paar happen voor smaak. En zo heb ik de afgelopen dagen nog meer gangen voorbij zien komen: hazerug, wilde zalm, dadelcake met vanilleijs. En dan hou ik maar mond over al die tussendoortjes. Lekker, maar geniet met mate.

Tegen één ding zeg ik tijdens de kerst geen nee. De fiets. Vanmorgen heb ik me heerlijk in het zweet gewerkt. De conditie is prima. Beter dan in de afgelopen jaren op Tweede Kerstdag. De goede vorm is welliswaar nog ver weg, maar dat hoeft ook niet. De zege in de Grote Kerstprijs laat ik graag aan anderen. Het positieve is: de goede vorm is wel binnen handbereik. Als ik de komende maanden mijn focus behoud, dan sta ik volgend seizoen waar ik wil staan. En daar heeft sportvasten voor een deel aan bijgedragen.