Alpe D’Huzes, Duchenne Heroes en Tour for Life zijn drie voorbeelden van fietsevenementen waarbij deelnemers zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Sinds vorig jaar is er ook een Nederlands evenement op de Mont Ventoux. Expeditie Mont Ventoux zamelt geld in voor Orange Babies.Alpe D’Huzes, Duchenne Heroes en Tour for Life zijn drie voorbeelden van fietsevenementen waarbij deelnemers zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Sinds vorig jaar is er ook een Nederlands evenement op de Mont Ventoux. Expeditie Mont Ventoux zamelt geld in voor Orange Babies.

Het evenement is op 23 juni 2013. Deelnemers zamelen minimaal 1000 euro aan sponsorgeld in, en beklimmen de Ventoux tussen de één en drie keer. Dit jaar doen niet alleen wielrenners, maar ook mountainbikers en hardlopers mee. De inschrijving is inmiddels geopend.

De Mont Ventoux is een berg in het zuiden van Frankrijk. De top van de Mont Ventoux ligt op 1912 meter hoogte. De eerste editie van Expeditie Mont Ventoux bracht dit jaar 50.000 euro op.
Orange Babies helpt zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika. Ook steunen zij kinderen die geïnfecteerd zijn met dit virus of er direct mee te maken hebben. Orange Babies biedt voedingsprogramma’s aan en bouwt weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.