Castelli DiluvioOverschoenen zijn met de regen en kou welkome accessoires. De hoezen vormen een extra isolatie- en beschermlaag. Zo heeft Castelli de Diluvio overschoenen in het assortiment. Het gekozen materiaal is neopreen,  3 millimeter dik en prettig elastisch.

Dat laatste is wel zo fijn met aantrekken! Voor een betere zichtbaarheid is er aan de achterkant een 9 millimeter brede reflectiestreep aangebracht.Overschoenen zijn met de regen en kou welkome accessoires. De hoezen vormen een extra isolatie- en beschermlaag. Zo heeft Castelli de Diluvio overschoenen in het assortiment. Het gekozen materiaal is neopreen,  3 millimeter dik en prettig elastisch. Dat laatste is wel zo fijn met aantrekken! Voor een betere zichtbaarheid is er aan de achterkant een 9 millimeter brede reflectiestreep aangebracht.

Pasvorm
Een maat L/XL past goed om schoenmaat 45. De goede elasticiteit zorgt ervoor dat je ze simpel kunt aantrekken. Ook is er slim een lipje aan de achterzijde die je kunt gebruiken bij aantrekken. Eenmaal om je schoen sluiten ze ook goed aan, zodat bijvoorbeeld je crankstel niet beschadigt tijdens het fietsen. De hoezen vallen dus niet ‘lomp’ breed uit, eerder als een soort aero-overschoen. Dit komt door de goede aansluiting met je schoen en het relatief dunne materiaal. Aan de achterkant zit een klittenbandsluiting om een goede aansluiting met je enkel te hebben.

Praktijk
Aan de onderkant zit geen extra versteviging. Probeer dus veel lopen te voorkomen om het neopreen niet te beschadigen. Voor je schoenplaatjes is er voldoende vrijheid zodat inklikken vertrouwd blijft gaan. Bij temperaturen rond het vriespunt houden de hoezen je voeten goed warm. Al is dit natuurlijk ook afhankelijk van het model schoen en de sok die je draagt. Ook reageert niet iedereen hetzelfde op kou! Tijdens een een ritje van zo`n uur in de regen viel de bescherming ons wel tegen. Natte voeten waren het gevolg.

Conclusie
In de folder adviseert de importeur  dit model voor bij heftige regen. Onze ervaring is echter anders. Qua looks, pasvorm en isolatie tegen de kou zijn de Diluvio’s een aanrader. In de regen zouden we liever een ander model gebruiken. Wil je het bij Castelli houden? Dan is de Estremo (100 euro!) of Pioggia (60 euro) een optie.

Castelli Diluvio Shoecover € 40,-
Maten: S/M, L/XL en 2XL

Meer informatie:
Verdeler: www.wolvenberg.be
Fabrikant: castelli-cycling.com