Beleef de wielerklassieker Luik – Bastenaken – Luik als tourfietser en volg de klassieker een dag later als VIP. We geven in samenwerking met de Federatie van Toerisme Luik eenVIP arrangement voor twee personen weg. Laat ons weten waarom jij onze Fiets-reporter bent die het beste verslag kan doen over de stad Luik en de wielerklassieker Luik – Bastenaken – Luik .

Op zondag 21 april vindt de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik plaats. Deze race wordt beschouwd als één van de vijf monumentale klassiekers van de wielersport.  ‘La Doyenne’ is de oudste van alle jaarlijks terugkerende klassiekers.  Al in 1892 fietsten wielrenners deze race door de Ardennen. Ruim een eeuw later is ‘Luik’ één van de populairste onder de wielertoeristen. De tourversie wordt een dag voor de prof-versie verreden.

De wedstrijd start  in Luik en gaat in zuidelijke richting over de heuvels van de Ardennen naar Bastogne (Bastenaken). Deze beklimmingen zijn pittig, maar nog eenvoudig vergeleken met de finale. Na een draai in Bastogne gaat het peloton terug naar Luik. Na ongeveer 150 kilometer volgen steile enzware klimmen elkaar snel op. De Côte de la Redoute kent een maximaal stijgingspercentage van 22%.

In samenwerking met de Federatie van Toerisme Luik verloot Fiets eenVIP-arrangement voor twee personen!

HetVIP-arrangement bestaat uit:

  • Bezoek aan de Design Stad Luik
  • Deelname aan de tourversie Luik-Bastenaken-Luik
  • Overnachting van zaterdag 20 april op zondag 21 april voor twee personen in Luik
  • Ontbijt voor twee personen in de VIP-area
  • Toegang voor twee personen tot de VIP-area bij de finish

De provincie Luik in België ligt ca. 30 kilometer ten zuiden van Maastricht. Met als cultureel centrum de gelijknamige stad Luik. De hoofdstad van de provincie is de derde grootste stad van België en heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een waardig metropool van Wallonië. De stad profileert zich als design stad met hedendaagse architectuur, trendy winkels en hippe restaurants.

De Ardennen in het zuidoosten van België bieden bezoekers de ongerepte natuur met een rijke flora en fauna, met uitgebreide loof-en naaldbossen in een heuvelachtig landschap met snelstromende rivieren.

Wil jij een weekend lang reporter zijn voor Fiets? Stuur je motivatie in maximaal 100 woorden naar redactie@fiets.nl.