Tifosi Optics heeft een sportbril op de markt die eenvoudig is om te bouwen tot sportbril op sterkte: de Tifosi Poium. Het unieke van deze sportbril is dat er geen montuur om de lens zit, maar dat de pootjes direct aan de lens geklikt zitten. De lenzen zijn hierdoor makkelijk te verwisselen. Ook kan er een adapter in de lens te geklikt worden, met daarin lenzen op eigen sterkte.
De Tifosi Podium is uitgerust met hoogwaardige lenzen, die zijn vervaardigd uit Trivex, een materiaal dat na glas de hoogste helderheid heeft en ook 100% bescherming tegen UV-straling biedt. Deze lenzen zijn volgens de fabrikant praktisch onbreekbaar, krasvast en super licht. Daarnaast hebben ze een geweldige optische kwaliteit en zijn ze relatief ongevoelig voor chemicaliën. De verwisselbare versie wordt geleverd met drie verschillende lenzen, waaraan de pootjes en de neusvleugels binnen 20 seconden geklikt kunnen worden. Het montuur met de meekleurende lens wordt  geleverd met één fotochromatische lens en wordt donkerder of lichter afhankelijk van de weersomstandigheden.
De neusvleugels en oorpootjes zijn van hydrofiel rubber, zodat de bril nog steviger op je hoofd komt te zitten bij zweten. Daarnaast zijn ze verstelbaar, waardoor de pasvorm optimaal te maken is. De Tifosi Podium is er in tien verschillende uitvoeringen. Er zijn versies voor zowel grote als kleine gezichten.
De Tifosi Podium heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 69,95 en wordt standaard geleverd in een stevige hardcase. De adviesprijs voor de adapter is € 30,-.