Sinds jaren heeft Nederland met Giedo van der Garde weer een coureur in de Formule 1. De Caterham coureur heeft dit jaar één van de 22 stoeltjes weten te bemachtigen in de hoogste categorie van de autosport. Toch zit de sporter vaker op een racefiets dan in een raceauto. Hij werkt aan zijn conditie op een Dura-Ace ‘Giedo signature’ edtion, powered by Koga Kimera.

Van der Garde wordt gesponsord door Shimano Benelux. Hij  is voorzien van een unieke fiets én een eigen Milremo fietskledinglijn. De fiets is gebouwd rond de allernieuwste Dura-Ace Di2 elektronische groep, opgebouwd op een signature edition frame ‘powered by Koga’. De kledinglijn is ontwikkeld door de designers van Milremo en zal vooralsnog exclusief voorbehouden zijn aan Giedo en zijn gevolg, die buiten het fietsen om gekleed worden door McGregor.

“Dit is de mooiste en beste fiets die ik ooit heb gehad, tijdens mijn voorbereiding op de F1 races zal ik veel uren op deze fiets doorbrengen!”, aldus Giedo van der Garde. Hij vervolgt: “Ik ben enorm blij met het elektronisch schakelen en de custom paint: vooral het ‘VROOOAAAAA’ op de bovenbuis en op de kleding geeft echt een persoonlijk tintje, ik ben altijd gek geweest op de strips van Michel Vaillant!”

In fiets van juni staat er een interview met Van der Garde in Fiets.

 

 

Specificaties

Frame en vork:        Dura-Ace ‘Giedo signature’ edtion, powered by Koga Kimera

Groep:                 Dura-Ace 9700 Di2 (elektronisch)

Pedalen:                Dura-Ace carbon

Wielen:                 Dura-Ace C75 tube

Banden:                 Vittoria Corsa Evo SC II

Zadel:                 PRO Turnix

Zadelpen:                 PRO Vibe 7S Di2 integrated

Stuur- en -pen:                 PRO Stealth evo

Kleding:                 Milremo sport-plus serie

Schoenen:                 Shimano R320 Custom-Fit

Helm:                         Giro Air Attack

Navigatie:                Mio 505HC