De vrouw die afgelopen weekend een wielrenner aanreed, niet stopte, en daarna twitterde dat zij voorrang had omdat fietsers geen wegenbelasting betalen, is het doelwit geworden van verontwaardigde internetters. Ondermeer haar werkgever kreeg diverse emails toegestuurd. Het betrokken bedrijf, Larking Gowen, zou haar volgens de Daily Mail, op non-actief hebben gezet.

Het bedrijf schrijft: ”Dank voor het sturen van emails vanwege de tweet van één van onze werknemers op haar persoonlijke Twitteraccount. Wat zij zegt is niet de mening van ons bedrijf en haar gedrag keuren wij ten zeerste af. Dit incident nemen wij serieus. Wij onderzoeken de zaak en zullen gepaste maatregelen nemen. We hebben inmiddels met de politie gesproken”.

Slachtoffer van de ”hit en run” was een 29 jarige wielrenner die een toertocht reed. Hij raakte slechts licht gewond.

Verontwaardigde internetters zijn inmiddels in het verleden van de 21 jarige automobiliste Emma Way gedoken. Zij zou al vaker ‘opvallende’ tweets hebben gestuurd.  Zo stuurde zij volgens de Daily Mail al eens een tweet met een foto die zij van achter het stuur had genomen: ”Dit is de reden dat ik te laat ben. Word opgehouden door één of andere langzame gek”. Ook zou zij ooit een foto hebben gepost van haar snelheidsmeter op 95 mijl per uur (152 km/u), ver boven de snelheidslimiet in Engeland.

De politie laat weten de zaak nog steeds te onderzoeken.