Op zondag 4 augustus vindt in Groningen de eerste editie van De Bauke Mollema Tocht plaats. Bauke Mollema stapt zelf op de fiets om samen met wielerliefhebbers en fans vanuit zijn geboorteplaats zijn eigen toertocht door de provincie te rijden.

De Zuidhornse renner van het Blanco Pro Cycling Team heeft zelf de routes uitgezet. De afstanden van 25, 60, 100 en 140 kilometer maken deel uit van de trainingsrondes waar hij zijn eerste kilometers maakte op de weg naar de top.De route van 25 kilometer is afgestemd op de jonge renners, en de andere drie afstanden maakt De Bauke Mollema Tocht geschikt voor zowel beginnende als geoefende fietsers.
Bauke kijkt uit naar zijn tocht: “Wie had ooit gedacht dat ik de naamgever van een eigen wielertocht door Groningen zou worden. Ik ben dan ook trots op het resultaat, de organisatie heeft hard gewerkt om een mooi evenement neer te zetten. Ikzelf heb mij beziggehouden met de route, het is een mooie gevarieerde tocht geworden met diverse afstanden voor ieder wat wils. Ik kan niet wachten om 4 augustus samen met de deelnemers door Groningen te fietsen. Gelukkig heb ik nog een mooie etappekoers door Frankrijk vlak voor De Bauke Mollema Tocht, ik zal dus zeker in vorm zijn.”

Bike4AIR
Bauke Mollema is ambassadeur van Bike4AIR. De organisatie steunt deze stichting en draagt per deelnemer € 3,- van het inschrijfgeld af.