Koen de Kort kijkt uit naar zijn debuut vandaag op Alpe D’Huez. ”Als kind heb ik twee keer op de berg gecampeerd en de renners voorbij zien komen. Vandaag ben ik zelf één van de renners”. Lieuwe Westra vreest vooral het afzien: ”We moeten er twee keer tegenop. Ik zal weinig om me heen kunnen kijken vrees ik”.

Bauke Mollema kijkt vooral uit naar alle Nederlandse fans. ”Twee jaar geleden vond ik het een fantastische ervaring om Alpe D’Huez op te rijden. Al dat publiek en dan die Nederlandse bocht. Erg mooi”. De Groninger reed in de etappe zelfs even vooruit. ”Ik was weggesprongen met Cadel Evans. Helaas duurde dat maar een kilometer en zakte ik er een beetje doorheen. Ik ik reed toen niet een hele goede uitslag. Ik hoop dat dit deze keer anders is”.

Wout Poels maakte vorige maand pas voor het eerst kennis met Alpe D’Huez. ”Ik ben pas vrij laat met fietsen begonnen. Ik weet daarom ook niet heel veel van de geschiedenis van het wielrennen”. Lieuwe Westra kent de klim nog uit de Tour van twee jaar terug. ”Toen ben ik rustig met de bus omhoog gefietst en heb ik lekker kunnen genieten van al die Nederlanders. Ik denk alleen dat er vandaag al vroeg hard gereden gaat worden. Genieten zal er dan vandaag niet bij zijn. Ik zal weinig om me heen kunnen kijken”.

Koen de Kort is een wielerliefhebber pur sang. ”Ik zat nog onder de alcoholleeftijd toen ik op Alpe D’Huez stond om de renners aan te moedigen. Dat was dus ook niet in de Nederlandse bocht, maar iets lager. Ik herinner me vooral de keiharde muziek die ik ’s nachts in mijn tentje hoorde”.