Heb je last van natte (sport)schoenen en zoek je naar een andere oplossing dan kranten in de schoenen stoppen en bij de verwarming zetten? Dan is de schoenverfrisser van Shoefresh misschien een mooie oplossing. Binnen een halfuur zijn je schoenen weer fris en droog.

Schoenverfrisser

De schoenverfrisser zet je simpel in elkaar: je steekt de schoenhouders in het platform en dan is het alleen nog maar een kwestie van de instellingen aanpassen. De schoenverfrisser is standaard ingesteld op 5 minuten reinigen en 20 minuten drogen, maar als je schoenen daarna nog niet schoon of droog zijn kun je het reinigen en drogen verlengen.

Shoefresh schoenverfrisser

Hoe gaat het in zijn werking? Het reinigen van de schoen gebeurt door middel van de Active Oxygen technologie. Hierbij pakt de actieve zuurstof (Ozon) de schimmels en bacteriën die stankoverlast veroorzaken aan. Na 20 minuten drogen moet al het vocht/zweet uit de schoen verdwenen zijn en ruikt het weer iets frisser.

Binnen no-time droge schoenen

Ik kon voor de makkelijke uitweg kiezen door mijn schoenen onder de kraan te houden en daarna de Shoefresh te gebruiken, maar zo werkt het natuurlijk niet. In de stromende regen ging ik op pad om een stukje hard te lopen (wielrennen in de regen is niet mijn grootste hobby) en kwam ik met doorweekte schoenen weer thuis. De geur van mijn schoenen is sowieso al niet te harden, dus heb ik de hoop op dat gebied wel opgegegeven, maar drogen moet – als ik de verhalen van Shoefresh mag geloven – geen probleem zijn. Terwijl ik nog wat core-stability oefeningen afwerkte, was de Shoefresh op volle toeren aan het draaien om mijn schoenen weer droog te maken. Het geluid van de Shoefresh is een beetje te vergelijken met een föhn, maar heel irritant is het niet. Stop hem ver genoeg achterin je schuur en je hebt er geen last van.

Shoefresh schoenverfrisser

Na een half uur was de Shoefresh (op 60 graden) klaar en haalde ik mijn schoenen van de drogers af. Droog, gelukkig. Ideaal als je dezelfde dag of een dag later de schoenen opnieuw nodig hebt. De geur bleef nog wel hangen, maar dat is na één opfrisbeurt niet direct verdwenen en heeft minimaal een week nodig, staat er op de site. Na een week was de geur inderdaad iets minder, maar zoals ik al had verwacht was het niet verdwenen. Bij nieuwere schoenen gaat de geur er makkelijker uit dan bij schoenen die al wat ouder zijn. Dat merkte ik toen ik even later mijn fietsschoenen gebruikte na een regenachtig tochtje.

Overbodige luxe

Shoefresh heeft trouwens ook speciale helmhouders voor het verfrissen van je helm, maar dat heeft meer iets weg van overbodige luxe. Als het nodig is om je helm te verfrissen kun je bij de meeste helmen gewoon de pads verwijderen en het in de wasmachine gooien. Voor een tientje is dat met de speciale helmhouders niet nodig, dus heel prijzig is dat niet.

Shoefresh schoenverfrisser

Conclusie: als je van plan bent om veel te fietsen/crossen de komende wintermaanden, dan is de schoenverfrisser van Shoefresh een mooi product om snel droge schoenen te krijgen. Ideaal voor sporters die een dag later weer met dezelfde schoenen willen trainen of voor niet-sporters die op dezelfde dag nog in droge schoenen willen stappen. Het heeft veel voordelen, maar de geur verdwijnt niet volledig. Het helpt wel mee de geurklachten te verminderen, maar dé remedie tegen stinkschoenen is het niet. Al met al is het een prima product waar wel een flink prijskaartje aan hangt. Voor de helft van het bedrag is er ook een mini-versie te koop.

Plus- en minpunten:

+ Ideaal voor crossers of na een regenbui
+ Droogt snel, ozon stinkt niet

– Geur verdwijnt niet helemaal
– Prijs aan de hoge kant

Meer over de schoenverfrisser van Shoefresh (adviesprijs: €99) vind je op deze site.

Wij hebben nog meer schoenverfrissers getest. De komende maanden vind je meer reviews op onze site.