PowerTap heeft de GS gepresenteerd,  een wielnaaf wattagemeter die gebruik maakt van het Bluetooth communicatieprotocol. Hierdoor kunnen de gegevens van de meter ook worden uitgelezen op bijvoorbeeld een smartphone. De wattagemeter kan worden geleverd met wielen van merken als ENVE, Reynolds en Zipp.

De verkoopprijs voor de Europese markt is nog niet bekend, in de VS wordt de naaf voor$1,089 aangeboden. De nieuwe GS naaf weegt 320 gram.

De huidige naven van PowerTap maken allemaal gebruik van het ANT+ protocol. Dat betekent dat ze uit te lezen zijn op de meest gangbare fietscomputers, zoals bijvoorbeeld de Garmin Edge serie. Op een smartphone waren de wattagemeters alleen uit te lezen met een extra dongel. Die dongel is met de nieuwe GS dus niet meer nodig. Helaas is de GS dan weer niet compatibel met ANT+ apparaten.

Powertap GS 02De PowerTap GS naaf werkt op een batterij die volgens PowerTap goed is voor 350 uur. Ook heeft de GS een mini USB poort. PowerTab heeft ook een bijpassende naaf voor het voorwiel ontwikkeld.

De wattagemeter is ook verkrijgbaar als complete wielset. Welke wielen allemaal leverbaar zijn, is nog niet bekend, maar zeker is al wel dat het in ieder geval gaat om de ENVE SCS 3.4 en 6.7 en een hele reeks Zipp carbon wielen.