De Giant Propel waarop onder meer Bauke Mollema en Laurens ten Dam rijden bij Belkin, is binnenkort ook in een aantal goedkopere varianten beschikbaar. Er komt zowel een Propel Advanced 1 als een Propel Advanced 2 en 3 op de markt. Team Belkin rijdt op de duurste variant: de Propel Advanced SL.

De Propel Advanced 1 is afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2 en Giant P-SLR aerowielen. De Propel Advanced 2 wordt met de mechanische Ultegra variant afgemonteerd en de Propel Advanced 3 krijgt een 105 Shimano groep en Giant P-A2 wielen. Ook is de zadelpen van de nieuwe Propel versies anders dan die van de Advanced SL.

Giant is twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de Propel. Doel was op de fiets zo aerodynamisch mogelijk te maken. De voorremmen zijn daarom achter de voorvork geplaatst, de achterrem zit onderaan op de zitbuis. Omdat een renner de aerodynamica van een fiets beïnvloedt, zijn er volgens Giant maar liefst 88 prototypes gemaakt, voordat het model definitief werd. Voorlopige adviesprijzen: Propel Advanced SL 1 ISP € 7499,-, Propel Advanced SL3  ISP € 4799,-, Propel Advanced 1 € 4499,- en   Propel Advanced 3 € 2499,-