Studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam zijn in Battle Mountain in de Verenigde Staten om het wereld snelheidsrecord voor fietsers aan te vallen. Het record voor de op eigen kracht bereikte snelheid, staat op 133 km/u . Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een speciale fiets voor de recordpoging,  de VeloX3. De komende week houdt het Human Powerteam ons op de hoogte van hun avonturen.

Vanaf Schiphol vloog het team naar Las Vegas, met Philadelphia als tussenstop. Vanwege slecht weer kon er een lange tijd niet worden geland op Philadelphia. Dit leverde flinke vertraging op waardoor we onze overstap naar Las Vegas misten. Uiteindelijk landden we, met een vertraging van ongeveer 6 uur, in Las Vegas.

De volgende dag konden we bijkomen van de reis en zijn we Las Vegas gaan verkennen. Na dit ontspannen dagje werd woensdag de reis met de auto vervolgd naar Battle Mountain. De zeven uur durende rit door het spectaculaire landschap van Nevada verliep soepel. Rond zes uur ’s avonds kwam het team aan op de eindbestemming.

Een dag later werd de flight-case met de VeloX3 fiets afgeleverd bij het hotel. De fiets en alle onderdelen zijn gelukkig onbeschadigd uit de flight-case gekomen. De komende dagen vervolgen de fietsers, Wil en Sebastiaan, hun training en wordt de VeloX3 klaargemaakt voor de recordpogingen.

Er is een jaar lang naar dit moment gewerkt en nu gaat het echt beginnen: de aanval op het wereld snelheidsrecord fiets.