Milaan- San Remo krijgt niet alleen een nieuwe finale, de eerste grote voorjaarsklassieker van het jaar krijgt ook een eigen cyclo. Deze amateurversie van La Prima Vera start op dezelfde dag als de wedstrijd van de profs, zondag 23 maart.

La San Remo. Dat is de naam die de organisatoren de amateurversie hebben meegegeven. Deelnemers starten en finishen in San Remo. De finish is op dezelfde plaats als van de profs.

Milano - Sanremo 2008De finale van de La San Remo is ongeveer hetzelfde als die van Milaan – San Remo, met natuurlijk de Poggio als laatste klim. Waarschijnlijk zal ook de Pompeiana in het parcours worden opgenomen. Deze klim wordt in de komende editie van Milaan – San Remo voor het eerst beklommen. Deze klim is vijf kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van vijf procent. Het maximum stijgingspercentage is 14 procent.
De cyclo start om 7 uur ’s ochtends. Er kan deelgenomen worden in diverse leeftijdscategorieën. Inschrijven kan vanaf 31 oktober. Op 24 oktober gaat de website van La San Remo online.