Opvallend in de collectie van De Marchi: een Bottecchia 1951 Bobet replica wielertrui. De trui is gebaseerd op het shirt dat Louison Bobet droeg toen hij in 1951 Milaan-San remo won.

De overwinning in deze klassieker was volgens de Italiaanse kledingfabrikant de basis voor een belangrijke innovatie in de wielersport. ”Toen Bobet in 1951 zwetend in zijn wollen trui na de finish werd bestormd door fans, journalisten en verzorgers riep hij uit: kunnen ze hier geen rits in maken?”.  Kledingsponsor Emilio De Marchi hoorde de frustratie en ondernam actie. De rits in de wielertrui was geboren.

De Marchi werd in 1946 door Emilio De Marchi opgericht. Tegenwoordig is het bedrijf nog steeds in handen van de familie. In 2014 zijn er drie collecties voor het wielrennen.

De Authentic lijn bestaat uit replica shirts van merino wol en acryl. Topmodel is de Bottecchia 1951 Bobet. Hiervan zijn slechts 51 exemplaren gemaakt. De tekst op het shirt is gestikt door de moeder van de huidige eigenaar,  Mauro De Marchi.

Ook heeft De Marchi een Traditionele en een Innovatieve kledinglijn.