Vele honderden deelnemers waren er op Bike MOTION aan de fietsquiz van Fiets en Cycletours. Er kon er uiteindelijk maar eentje winnen. Randy Wijnen uit Lelystad is door de jury uit de bak met goede antwoorden getrokken. ”Prachtig, ik zat al klaar om me voor de editie van 2014 in te schrijven. Ik had dit jaar voor het eerst meegedaan. Een prachtige ervaring!”.

10 uur en 50 minuten deed Wijnen afgelopen zomer over La Marmotte. ”Ik reed samen met mijn vader. Het was de eerste keer dat ik de bergen reed”. De 29 jarige inwoner uit Lelystad deed het in het begin rustig aan. ”Op de Glandon kwam echt iedereen me voorbij. Ik dacht even dat ik als laatste binnen zou komen. Maar op de Telegraphe reed ik net zo hard omhoog, toen haalde ik veel mensen weer in. Veel deelnemers gaan veel te hard van start”. Op de Alpe d’Huez was het volgens Wijnen wel zwoegen. ”Gelukkig weet je dat het de laatste klim is”. Hij zag veel mensen lopen of langs de kant een pauze nemen. ”Dat nooit”, dacht ik. ”Ik was wel helemaal kapot boven”.

Het doel voor 2014 is zilver halen. ”Dan moet ik de tocht in negen en een half uur doen”, zegt hij. De inwoner uit Lelystad reed dit jaar ongeveer drieduizend kilometer. ”Ik zit nu vooral op de MTB om de conditie op peil te houden. Na de winter stap ik weer op de racefiets”.

Wijnen bezocht de Bike MOTION dit jaar voor de eerste keer. ”Ik ben op zoek naar een nieuwe fiets. De beurs is een goede plek om fietsen te vergelijken”. De winnaar van de Bike MOTION quiz rijdt nu op een Stevens.