Na het opheffen van de Tour Feminin, is de Giro Donne in Italië de meest aansprekende meerdaagse rittenkoers voor dames. Het boek ‘Strijd in het vrouwenpeloton’ gaat over de Giro Donne van 2011. Het boek vertelt het verhaal van de kopvrouw: Marianne Vos en de toenmalige knecht: Ellen van Dijk. Het boek is deze week gepresenteerd.

”Het is goed dat er extra aandacht is voor het vrouwenwielrennen”, vertelt Marianne Vos. ”Daar wil je natuurlijk graag aan meewerken. Extra leuk is het verhaal van mijn definitieve doorbraak als ronderenner.  Ik denk dat het boek een goed inzicht geeft hoe het er aan toe gaat in het peloton.  Het is niet alleen maar winnen, het gaat ook over tactiek, emotie, hard werken en twijfel. Winnen is nooit een zekerheidje”.

Het voorwoord is geschreven door Laurens ten Dam. Hij nam het eerste exemplaar in ontvangst. Marianne Vos is behalve Olympisch- en wereldkampioene ook vaste columnist bij Fiets. ‘Strijd in het vrouwenpeloton kost € 19,95. Het boek is geschreven door Jeanine Laudy en  Jan Willem Verkiel. Uitgever is Tirion.  ISBN: 9789043916141