In Fiets nr.6 zijn twee vervelende fouten geslopen. Die willen we hierbij graag even rechtzetten.

speed alZpeed
In de rubriek doorgetest schreven we over een setje Speed AL wielen van Zpeed dat die bij Veltec vandaan komen. Dat is niet waar, ze worden geleverd door Action Sports. De wielen wegen als set 1810 gram, zijn van aluminium en hebben een velghoogte van 40mm.

De juiste website voor meer info over het merk is www.zpeed.eu. De wielen zijn nog steeds leverbaar en kosten tegenwoordig € 499,99. Een versie voor discs komt op 40 euro meer uit.

Pearl Izumi
pearl izumiBij de schoenentest stond een verkeerde foto bij de schoen van Pearl Izumi. Dat had natuurlijk deze moeten zijn:

Als goedmaker geven we je de testresultaten er nog een keer bij:

Pearl Izumi PRO Leader III € 349,95
Gewicht: 538 g
Zooldikte: 9 mm
Hakhoogte: 30 mm
Torsiestijfheid zool:
Maten: 39-48

De schoen heeft sluitingen in het midden. Voordeel? Bij een valpartij beschadig je ze niet en het is iets aerodynamischer.

AFWERKING
De hak is opvallend hoog. Het materiaal aan de bovenzijde is lekker soepel en ventilerend. Duidelijk een high-end model. De inlegzool is in de voorvoet en voetboog met vulstukjes aan te passen.

PRAKTIJK
De modellen van Pearl Izumi vallen standaard klein uit, maar dit model spant de kroon. Een maat groter bestellen is dus raadzaam. De tong is voorzien van veel padding om drukpunten onder de draaisluitingen te voorkomen. Staand klimmend merkten we dat de hak ietwat beweegt in de schoen. Dat zal door de positionering van de sluiting komen. Bij een zijsluiting wordt je voet automatisch niet in de hak gedrukt.

CONCLUSIE
Eigenzinnig model met sportieve looks. De zool zou wat stijver kunnen. Let op speling bij de hak.

+ Inlegzool aan te passen.
 Speling bij de hak.