MTB cyclo Classique D’Alphen uitgesteld tot 28 februari.

Gezien het extreme weer van de laatste weken en gezien de verwachting voor de volgende week heeft de organisatie besloten de MTB cyclo uit te stellen tot 28 februari. Iedereen die reeds ingeschreven heeft hiervan bericht ontvangen en we hopen deze mensen op de 28e te kunnen begroeten. De voorinschrijving is verlengd tot 24 februari. Op de de dag zelf kan ook nog ingeschreven worden.
 

 

De Classique d’Alphen is een cyclosportieve prestatietocht met tijdmeting over een afgezet parcours van 45 kilometer. De deelnemers starten met zijn allen tegelijk. Om mee te doen moeten de deelnemers beschikken over een mountainbike of veldritfiets en een goede helm.  Door de nauwkeurige tijdregistratie kan elke deelnemer na afloop zijn prestatie spiegelen aan de overige deelnemers. Het behaalde diploma met klassering (overall en per deelnemerscategorie) wordt later  toegestuurd.

Waar en wanneer?
WTV Alphen organiseert de Classique d’Alphen op:
Datum: 28 februari 2010
Plaats:  Recreatieterrein ’t Zand Alphen
Tijdstip:  Start om 10.00 uur
Startplaats:  Camping ’t Zand, Maastrichtsebaan 1, 5131 NZ Alphen (NBr)

Het parcours is gelegen aan recreatieterrein ’t Zand te Alphen. Dit terrein is de trainingslocatie van een groot aantal Nederlandse (ex)-wielertoppers, zoals Adrie van der Poel, Richard Groenendaal, Lars Boom, Gerben de Knegt en Wilant van Gils. Ook komen Belgische toppers zoals Bart Wellens en Sven Nijs hier regelmatig trainen.
Het parcours start op een brede grasstrook, waar velen naast elkaar kunnen staan en waar men snel positie kan kiezen. Hierna volgt een aanloopstrook van 1,5 km waar nog makkelijk ingehaald kan worden. Na deze aanloopstrook moeten nog vier rondes van 10,75 km gereden worden. In de ronde zit een strook van ongeveer 500 meter asfalt, hier start en finisht de ronde.
Het parcours is technisch heuvelachtig en onder alle weersomstandigheden goed te rijden. Ondanks dat de grootste hoogteverschillen niet groter dan ongeveer 8 meter zijn moeten er over de 45 km ongeveer 450 hoogtemeters overwonnen worden.
Info: www.wtvalphen.nl