Stevens Rooks is de aankomende 2 jaar aangesteld als ‘Official BeOne Testrider’. Rooks, een renner met een indrukwekkende erelijst waaronder winnaar van enkele touretappes, 2e op het WK, 2-voudig Nederlands Kampioen  en winnaar van de bolletjestrui in 88’ zal de aankomende 2 jaren een waardevolle aanvulling zijn voor de afdeling productontwikkeling binnen BeOne.

 

 

Rooks : “Na de stalen frames, het lichtste aluminium en nu de carbon frames ben ik al redelijk wat afwisseling in materiaal gewend in de loop der jaren. Toch kan het tegenwoordig met al die nieuwe technieken nog erg verschillen. Vanaf heden rijd ik op het nieuwe BeOne Raw frame, afgemonteerd met Shimano Dura Ace en de superlichte Fortezza Slicks van Vredestein. Weer een nieuwe fiets, nieuwe technieken en nieuwe ervaringen. Deze en andere fietsen uit de BeOne collectie probeer ik op zoveel mogelijk vlakken goed te testen zodat de jongens bij BeOne hun werk nog beter kunnen uitvoeren en de renners het beste kunnen bieden”.

Het BeOne Raw frame waar Rooks op fietst weegt slechts 960gram (excl v.vork). Dit frame is vervaardigd uit het beste carbon en uitgevoerd met een vooruitstrevende techniek: Hot Melt carbon. Deze manier van het vervaardigen van frames zorgt voor extreme stijfheid en frames die horen bij de lichtste in zijn klasse. Naast al deze eigenschappen is het frame bovenal extreem goed berijdbaar. Kortom, het uiterst professionele productie proces dat wordt gevolgd om deze frames te vervaardigen heeft ertoe geleid dat enkel het beste voor de veeleisende renner, te verkrijgen is.

Column

Steven Rooks zal regelmatig een column schrijven op www.beone-bikes.nl. Hierin zullen zijn ervaringen over de BeOne fietsen en verhalen over clinics op de berg van Rooks: de Alpe d’Huez, te lezen zijn.
Volg Steven Rooks ook via Twitter! Zowel gedurende het weg- als baanseizoen kan je kans maken op een clinic met Steven Rooks. Kijk daarom regelmatig op www.beone-bikes.nl of bekijk Steven’s  Twitter pagina:  www.twitter.com/BeOneBikes