Fotograaf en (ex)-wielrenner Jamy Ivens schreef vorig jaar het boek ‘Pa, ik wil coureur worden!’ en organiseert nu een tentoonstelling van wielerfoto’s. Deze heeft plaats in het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx te Gent en in het Cultureel centrum van Lokeren, onder de naam: ‘Er is meer dan…’

‘ Er is meer dan… . Er is meer dan de wielerhelden alleen. De wielersport draait niet alleen rond Boonen, Cavendish, Contador en soortgelijken, zelfs ook niet rond doping. Zonder de gewone en de fanatieke wielerliefhebbers bestaan ze niet, want deze “gewone mensen” maken en zorgen ervoor dat wielrenners grootheden worden.

Verzamelaars, wielertoeristen, literatuur, nostalgie,.. het zijn niet alleen wielrenners die de wielersport mooi maken. Via mijn foto’s wil ik tonen hoe anders het wielrennen kan zijn; eenvoudig, retro, speels en zelfs een beetje sensueel.

 

Er is meer dan… . Er is meer dan analoge en digitale fotografie. In mijn foto’s laat ik zien hoe fotografie is geëvolueerd. Je ziet zowel gewone als bewerkte foto’s. Veel fotografen zijn tegen het bewerken van foto’s, maar ik wil laten zien dat bewerkte foto’s ook mooi kunnen zijn. Mijn opinie is; meegaan met je tijd kan geen kwaad. Het klinkt cliché, ik weet het, maar het is echt zo. Met digitale fotografie is veel mogelijk: je kan op de oude manier te werk gaan, weken met moderne technologie, experimenteren met software programma’s, enz.

Geniet van mijn foto’s en oordeel zelf’. Aldus Jamy.

Info:
Gent: Vlaams wielercentrum Eddy Merckx, Zuiderlaan 8 van 29/10/2010 tot 01/12/2010 Lokeren: Cultureel Centrum, Kerkplein 5 van 02/12/2010 tot 11/01/2011.
De foto’s zijn te bezichtigen tijdens de gekende openingsuren van de locaties.
Voor meer info ivens_jamy@hotmail.com