Voor tijdrijders en triatleten is het Campagnolo-aanbod voor 2012 om de vingers bij af te likken. Nieuwe cranksets, bar-end shifters, remhendels en U-remmen bieden een minimum aan gewicht en een maximum aan aerodynamica.

In tijdritten zijn gewicht en aerodynamica van cruciaal belang. Datzelfde geldt voor triatlons. Het Campy Tech Lab is de uitdaging aangegaan en heeft enkele innovatieve oplossingen ontwikkeld die het mogelijk maken om je tijdrit- of triatlonfiets vanaf volgend jaar uit te rusten met een complete 10- of 11-speed drivetrain.

De nieuwe bar-end shifters zijn beschikbaar voor 10- en 11-speed. De aerodynamica wordt geoptimaliseerd dankzij het Back to Zero-principe. Hiermee kun je zelf de gewenste startpositie instellen. Na te hebben geschakeld, zal de hendel altijd terugkeren naar de ingestelde positie. Je kunt tot 3 tanden tegelijk op- of afschakelen.Dit mechanisme zorgt ervoor dat de hendel zich altijd in de beste positie bevindt met het oog op het aerodynamica. Dankzij het ergonomische ontwerp zijn de handen bovendien altijd perfect geplaatst, terwijl het schakelgemak even groot blijft.De bar-end shifters zijn vederlicht: slechts 155 gram in de carbon versie voor 11-speed. Lichter bestaat op dit moment niet. Bij 11-speed kan ook worden gekozen voor de aluminium bar-end shifters van 167 gram. Bij 10-speed is alleen deze aluminium versie beschikbaar. www.campagnolo.com