Na 10 succesvolle jaren BergOp organiseert Richard van Ameijden in het begin van de maanden april, mei en juni 2018 drie klimclinics in Zuid-Limburg. De klimclinics leggen een minder groot beslag leggen op de agenda dan het programma Bergop. De 3 clinics zullen plaatsvinden op 8 april, 6 mei en 3 juni. Je kunt je voor elke clinic apart inschrijven en als je aan meer klimclinics wilt deelnemen, ontvang je een korting op de inschrijfkosten.

Beeld: Remco Veurink

Richard maakt voor Fiets al jaren de rubriek ‘Onbekende Col’, daarnaast leverde hij de content voor onze bergenspecials en de Fiets 500, met de mooiste beklimmingen in Europa. Al die input gebruikten wij ook weer voor de KlimApp. Hij weet dus wel het één en ander van het per fiets beklimmen van een berg.

Wat behelst de clinic?

– heldere instructie over de specifieke klimoefeningen, die met de groep in de praktijk worden uitgevoerd;
– trainen in een overzichtelijke groep;
– fietsen op een aantrekkelijk parcours met afwisselende typen beklimmingen (Z-Limburg, Voerstreek, Ardennen);
– een dagafstand van ca. 125 – 175 km, door trainers/coaches per clinic vast te stellen afhankelijk van het niveau van deelnemers;
– de keuze uit twee groepen met een andere fietssnelheid;
– vooraf checken van het individuele fietsniveau op basis van b.v. een inspanningstest of andere aantoonbare fietsdata of -prestaties;
– checken van individuele vragen over training, planning, voeding, voorbereiding;
– compacte informatie over de belangrijkste aspecten te geven die jouw fietsprestaties kunnen verbeteren (training, voeding, planning) binnen de grenzen van de beschikbare tijd;
– vooraf ontvang je digitale routes, die je eventueel al voorafgaande aan de clinic kunt verkennen.

Data: 8 april – 6 mei – 3 juni 2018
Locatie: Euverem, Camping Osebos + Cup & Vino , Osebos 1, 6271 PP Gulpen
Coaches: Gijs Brouwer, Richard van Ameijden
Deelnemers: Minimum aantal 12 en maximaal 18-20 personen (met 2 coaches). Mocht het aantal deelnemers het maximum overstijgen, dan wordt een 3e coach ingeschakeld (maximaal 30 deelnemers).
Programma:
09:00 – Ontvangst, koffie e.d., uitleg doel klimtraining.
09:45-10:00 – Vertrek in 2 groepen
15:45 – Terug op locatie, douchen, omkleden
16:00 – Nabespreking met: Pastamaaltijd, reactie van trainers en Q&A deelnemers n.a.v. de clinic, bespreking van 1 thema per clinic met hand-out / fact sheet.
17:00 – Einde bijeenkomst

Kosten

1 clinic € 52,50, 2 clinics € 100,- (5% korting) en alle clinics € 132,50 (16% korting).
Daarnaast is er de mogelijkheid om tegen bijbetaling van € 17,50 te kiezen voor de catering, bestaande uit koffie, thee of vlaai (2 bonnen) bij aankomst en een pastamaaltijd na afloop. Overige consumpties voor, tijdens of na afloop van de clinic zijn voor eigen rekening.

Meer info of inschrijven? Mail Richard op van.ameijden.consult@gmail.com