Om hun helmen tijdens een race tegen de tijd of triatlon zo weinig mogelijk invloed van de luchtweerstand te laten ondervinden is sport accessoires fabrikant Rudy Project bij John Cobb te rade gegaan. Amerikaan John Cobb staat bekend als dé pioneer van de fietspositie aërodynamica. Gebruik makend van zijn reeds 38 jarige ervaring in deze materie ontfermde hij zich over de ontwikkeling van deze Rudy Project Wingspan tijdrithelm.

Doormiddel van een windtunneltest kwam John Cobb tot de conclusie dat een “FLAT” shape back, vlakke rug fietspositie, t.o.v. een “U” shape back, gebogen rug fietspositie, een gigantisch tijdsvoordeel van ettelijke minuten opleverde. Bij gebruik van de door hem ontwikkelde Rudy Project Wingspan tijdrithelm leverde dat ook nog eens extra winstseconden op.

Voor een optimale air flow ventilatie zijn er aan de voor- en achterkant van de in-mold helmschaal grote aero openingen aangebracht. Deze openingen kunnen eventueel met de bijgeleverde vent- en tailcovers ook dicht gehouden worden. Met het tot op de millimeter instelbare RSR 7 safety reflex disc system en fastex® lock buckle kan de helm met een maximum aan stabiliteit en draagcomfort aan het hoofd aangepast worden. Bij een eventuele valpartij biedt de Wingspan dezelfde bescherming dan een andere Rudy Project valhelm. Hiervoor heeft deze Rudy Project tijdrithelm de nodige officiële keuringen ondergaan. De Rudy Project Wingspan aerohelm weegt 290 gram en is er in één unisize maat van 54 cm t/m 59 cm hoofdomtrek. Beschikbaar in wit met zilver of rood en blauw design of in mat zwart met zilveren accenten voor de adviesverkoopprijs van € 225.

Info www.rudyproject.com