Een ritzege bleef buiten bereik, een top tien-notering in het algemeen klassement eveneens. Wel meende de ploegleiding dat er aanvallend was gereden. 

De Belg Thomas de Gendt was een keer dicht bij de ritzege. Een hoogtepunt noemde de ploeg de dertiende plaats van de Pool Tomasz Marczynski in het eindklassement.

”Een aangename verrassing”, meende ploegleider Michel Cornelisse, die had gehoopt op een prominentere rol voor zijn ploeg in de Vuelta.

Rafael Valls en Rob Ruijgh haalden zelfs de finish in Madrid niet. ”Een tegenvaller”, zei Cornelisse. ”Vooral in de bergritten hadden we iets van hen verwacht.”

Pure sprinter

De Gendt liet zich bergop af en toe gelden maar miste de vorm waarmee hij eerder dit jaar derde werd in de Ronde van Italië.

”We misten een pure sprinter”, concludeerde Cornelisse zondag. ”Het werd vaker een massasprint dan we vooraf hadden ingeschat en dat was in ons nadeel.”

“Met de ploeg die wij hier hadden, moeten we het hebben van ontsnappingen die het eind halen. Pim Ligthart kan top vijf sprinten, maar wint geen massasprint.”

© ANP