Volgens de krant zou Verbruggen schriftelijk hebben laten weten dat Armstrong nooit positief is bevonden, ook niet door de USADA. “Er is dus geen spoor van bewijs.”

De 71-jarige Nederlander zou enkel sms-contact gehad hebben met verslaggevers van De Telegraaf inzake de beschuldiging van Kathy LeMond, de vrouw van oud-Tourkampioen Greg LeMond.

Zij verklaarde in 2006 onder ede dat Verbruggen 500.000 dollar zou hebben ontvangen van Nike, sponsor van Armstrong, om een positieve dopingtest te verdoezelen.

“Mijn reactie was enkel en alleen dat Lance Armstrong nooit positief werd bevonden door de antidopinglaboratoria, dat er geen positieve test is geweest en dat er dus ook geen kon verborgen worden”, aldus Verbruggen in een via het UCI verspreide persverklaring.

Misleidend

Verbruggen: “Ik protesteer met klem tegen de teneur van het artikel in De Telegraaf van donderdagmorgen, van de hand van Raymond Kerckhoffs en Hans Ruggenberg, waarin geheel ten onrechte wordt gesuggereerd dat ik verklaard heb dat er ondanks het dossier van USADA geen bewijs is tegen Lance Armstrong.”

“Ik heb mij daarover helemaal niet uitgesproken. De titel boven het artikel is absoluut onjuist en misleidend.”

“Terwijl de indruk wordt gewekt dat het om een heel interview zou gaan heb ik gewoon in een paar sms’jes aan genoemde heren gereageerd in verband met de verklaring van mevrouw LeMond als zou er omkoping zijn geweest om een positieve plas van Lance Armstrong te doen verdwijnen.”

Verbruggen is tevens erelid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF.

Sms-berichten

Telegraaf-verslaggever Raymond Kerckhoffs zegt op Twitter dat de krant de sms-berichten zo snel mogelijk op de website zal publiceren.

© NUsport