De voorinschrijving van de Ronde van Noord-Holland is verlengd tot 14 april. De voorinschrijving blijft volgens de organisatoren een week langer open vanwege de grote animo door het opkomende lenteweer. De Ronde van Noord Holland staat voor zaterdag 20 april op de kalender.

Organisator Le Champion verwacht ongeveer 7.500 fietsliefhebbers die zullen deelnemen aan de 40, 60, 110 en 160 km. Bij het Sportpaleis in Alkmaar en Sporthal Oostzaan kunnen de deelnemers van start gaan op de 40, 60, 110 en 160 km. Vanaf IJsbaan De Westfries in Hoorn kan alleen gestart worden op de 60, 110 en 160 km.

De Hartstichting is ook dit jaar als goed doel verbonden aan deze toerfietstocht. Hart- en vaatziekten hebben een enorme invloed op de samenleving. Iedere dag overlijden ruim 100 mensen aan een hart- of vaatziekte. Ook zijn er in Nederland 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Deelnemers kunnen bij inschrijving gelijktijdig een donatie doen aan de Hartstichting. Het ingezamelde geld investeert de Hartstichting onder andere in wetenschappelijk onderzoek om hart- en vaatziekten sneller en beter op te sporen, te behandelen of zelfs te genezen.