Tijdens de Ronde van Noord-Holland wordt er voor het eerst ook een fietstocht voor de jeugd georganiseerd. Kinderen tussen de 8 en 16 jaar kunnen op zaterdag 19 april een toertocht van 30 kilometer door het gebied rond Wormer- en Jisperveld fietsen. Op de route wordt bij wielervereniging DTS een ronde over het 1.250 meter lange wielerparcours gereden. De snelste renner op dit parcours wint een prijs.
 
 De Jeugd Ronde van Noord-Holland start om 10.00 uur vanaf de sporthal in Oostzaan. Er zijn drie leeftijdsgroepen (8 tot 12 jaar, 12 tot 14 jaar en 14 tot 16 jaar), die onder begeleiding van een aantal voorfietsers de route over 30 km afleggen. Tussentijds vindt de tijdrit op het wielerparcours van DTS plaats en wordt er op het Nikki Terpstraplein van alle deelnemers een groepsfoto gemaakt. De finish is weer in Oostzaan, waar ook de prijsuitreiking van de tijdrit plaatsvindt.
 
Inschrijven voor de Jeugd Ronde van Noord-Holland is tot zondag 6 april mogelijk. Er is ook een na-inschrijving op zaterdag 19 april, maar dan wordt een hoger inschrijftarief gevraagd. De inschrijving voor de reguliere Ronde van Noord-Holland is ook nog geopend. Fietsers kunnen kiezen uit vier afstanden: 40, 60, 110 en 160 km,  vanaf drie verschillende startlocaties: Alkmaar, Hoorn en Oostzaan.