Alles over vakanties op én met de fiets

Fietsalternatief: Thailand

CeesK
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 apr 2016 10:10

CeesK 12 apr 2016 10:25

Zojuist weer aangemeld alhoewel ik al eerder op dit forum actief was, maar als je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord kwijt bent wordt het lastig...........
Fietste tot een aantal jaren geleden intensief op de racefiets, de laatste jaren op een carbon MTB, een Focus Raven.
Sinds enkele jaren kom ik vrij regelmatig in het hoge noorden van Thailand, in de omgeving van de stad Chiang Rai en daar is het méér dan prima fietsen. Vlak of klimmen, on- of offroad, je hebt het voor het kiezen. Ik heb er november vorig jaar en maart dit jaar met de Gopro wat filmpjes gemaakt: https://vimeo.com/160867260 en https://vimeo.com/161592154
Ik reed met een Fuji 29" van mijn uitvalsbasis (voor de vierde keer, inmiddels), een door een Nl/Thai echtpaar gerunde Homestay (http://www.homestaychiangrai.com/nl/)
De streek is te mooi om alleen voor mezelf te houden, vandaar deze bijdrage!

joeblade
Forum-lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 14 jan 2016 15:26
Locatie: Amsterdam

joeblade 12 apr 2016 10:59

Je zou met je email adres nog je gebruikersnaam kunnen achterhalen als je iemand van hier: http://www.fiets.nl/forum/memberlist.php?mode=group&g=5 aanschrijft. misschien?

Dat je het durft, fietsen in thailand :) ze rijden daar als gekken vind ik :D Ik zag in ieder geval voldoende keren mensen tegen het verkeer in over de vluchstrook rijden e.d. Ik zou denk ik wel een paar keer goed moeten nadenken, zeker als je de bergen in gaat. (Mijn schoonmoeder pakt altijd stukje vluchtstrook mee als ze de berg op slalomd, zodat ze niet zo veel hoeft te remmen. Dan zie ik mezelf makkelijk geschept worden als ik daar de berg op aan het zwoegen ben.

Gebruikersavatar
rob74
Forum-lid HC
Berichten: 5997
Lid geworden op: 13 nov 2007 22:36
Locatie: Utrecht
Contact

Gebruikersavatar rob74 12 apr 2016 13:07

Ik heb nu al vier winters achter elkaar in Thailand gefietst. Maar behalve Thailand, ook in Laos, Vietnam, Cambodja en Maleisie. Ik kan het iedereen aanraden. Weinig verkeer, heerlijk weer, hele goede keuken, goedkoop leven en mooie goed geasfalterde wegen. En die poeha-verhalen over gevaarlijk verkeer wil ik graag ontkrachten. Ik vind Italianen en Zwitsers grotere horken in het verkeer.
Live fast; die young. mijn blog

joeblade
Forum-lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 14 jan 2016 15:26
Locatie: Amsterdam

joeblade 12 apr 2016 13:45

Hehe... fair enough, als je daadwerkelijk gefietst hebt heb je een stuk bruikbaardere ervaring dan ik als passagier in een auto. Maar ik zag een hoop dingen die in europa echt niet gebeuren, Mijn ervaring waren wel richting nieuwjaar, dus vakantiedrukte.

Wat wel helpt is dat iedereen een stuk alerter rijd daar ;) mijns inziens omdat ze wel moeten :)
anyway ik ben erg benieuwd naar fiets verhalen uit die regio omdat ik er famlie heb zitten en het voor mij een leuke "even geen familie" afleiding zou zijn maar ik nog niet het lef heb.

CeesK
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 apr 2016 10:10

CeesK 16 apr 2016 12:21

Rondom Chiang Rai valt het met de verkeersdrukte nogal mee, je vindt hier geen massatoerisme zoals op sommige plaatsen in Thailand. Zoals op de filmpjes te zien is zijn er gewoon veel ronduit stille wegen. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Wèl links rijden, natuurlijk..........

Nog een sfeerbeeld - de Fuji 29" langs de Mae Kok:
Afbeelding

De klim naar de Khun Korn watervallen:
Afbeelding

Gebruikersavatar
rob74
Forum-lid HC
Berichten: 5997
Lid geworden op: 13 nov 2007 22:36
Locatie: Utrecht
Contact

Gebruikersavatar rob74 24 apr 2016 14:43

ik zal ook maar eens een foto plaatsen.

Onderweg:
Afbeelding

En hier op het hoogste punt van Thailand:
Afbeelding
Live fast; die young. mijn blog

joeblade
Forum-lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 14 jan 2016 15:26
Locatie: Amsterdam

joeblade 24 apr 2016 19:47

Ben wel beetje jaloers als ik al die foto's zie.

Hoe doen jullie dat met fietsen, nemen jullie je eigen fiets mee naar thailand of huren jullie daar lokaal een fiets? Hoe zou je uberhaubt je fiets mee het vliegtuig in kunnen nemen?

Als ik apart topic moet maken moet je het zeggen hoor maar leek me dat jullie hier vast ervaring mee hebben gehad.

Gebruikersavatar
rob74
Forum-lid HC
Berichten: 5997
Lid geworden op: 13 nov 2007 22:36
Locatie: Utrecht
Contact

Gebruikersavatar rob74 24 apr 2016 21:22

Hoe neem je je fiets mee naar Thailand?

Eigenlijk heel simpel. Je koopt een treinkaartje naar Schiphol en een kaartje voor je fiets. Je koopt vooraf een vliegticket bij Fly Emirrates of Qatar Airways (ik heb geen aandelen maar bij beide maatschappijen mag je gratis een fiets meenemen). Op Schiphol koop je een fietsdoos (23 euro). Pedalen eraf halen, stuur aan je frame binden en nog wat beschermingsspul aanbrengen. Fiets in de doos en inchecken maar. Een halve etmaal later haal je bij de 'odd size luggage' een grote doos van de band. Vervolgens pak je een grote taxi en laat je je naar je hotel brengen. Fiets uit de doos halen en klaar is Klara.

De terugweg is vergelijkbaar. Of je herbruikt de doos of je laat door een lokale fietsenmaker je fiets verpakken in een nieuwe doos.
Live fast; die young. mijn blog

Woefdram
Forum-lid
Berichten: 2323
Lid geworden op: 06 jan 2012 17:48

Woefdram 24 apr 2016 21:44

Precies wat rob74 zegt.

De site van de vakantiefietser heeft er ook een pagina over, http://www.vakantiefietser.nl/praktisch ... fietsdoos/. Anderen zweren bij een fietshoes ipv doos, ik heb zelf goede ervaringen met dozen.

Je kunt er ervoor kiezen om zelf de route uit te vogelen of je maakt gebruik van gespecialiseerde reisbureaus als https://www.awol.nl/, die een routeboekje voor je hebben en de eerste en laatste overnachting voor je regelen plus die grote taxi. Alles tussen die eerste en laatste overnachting regel je zelf ter plekke, volledig individueel (maar ze hebben ook compleet georganiseerde groepsreizen als je dat zoekt).

John_H
Forum-lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 feb 2018 16:48

John_H 01 mar 2018 13:03

Toch even reageren op deze topic. Afgelopen november/december zeven weken naar Thialand op vakantie geweest. De eerste vier weken gefietst 1200Km. Van Bangkok richting het zuiden (Krabi). De reden om naar het zuiden te rijden was simpel, relatief vlakken wegen.
Vlogen met EVA-Air. Je mag Max 30Kg bagage en 7Kg Handbagage meenemen (fiets wel van te voren extra aanmelden (Zie site Eva-Air).
Onze Fiets (Fietstas) en bagage was precies dit gewicht en waren dus geen extra kosten kwijt betreft transport. Je kan echt uitstekend fietsen door Thailand. Er rijden daar zoveel scooters dat de auto’s gewend zijn aan tweewielers. De wegen zijn over het algemeen rustig.
Ze houden echt rekening met je.
Even een praktisch dingetje. Wij hebben onze Fietstassen in het hotel in Bangkok laten liggen. Na onze fietstrip zijn wij met onze fietsen terug naar Bangkok gevlogen, verbleven in dit zelfde hotel waar wij gestart waren. Daarna zijn wij drie weken zonder fiets door gereisd. De fietsen hebben wij op het vliegveld opgeslagen (1500bath ~35€ per fiets per maand).
Omdat wij onze fietstassen in Bangkok achter gelaten hebben, moesten wij wat creatief zijn toen wij met onze fietsen terug vlogen naar Bangkok. De fietsen hebben wij verpakt in rekfolie en een strandmatje. Gaf totaal geen problemen.
Kan iedereen aanraden om daar te gaat fietsen.

Pieter79
Forum-lid
Berichten: 64
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:58

Pieter79 03 mei 2018 19:55

Helemaal mee eens!!

Ik ben in januari en februari 5 weken naar Thailand geweest ook met Eva air.
Fietskoffer in Bangkok bij guesthouse achter gelaten, en een dag voor vertrek terug naar Nederland daar weer geëindigd en de fiets weer ingepakt.
Ik ben van Bangkok naar Chiang Mai gefietst +- 850km.
( gpx routes had ik van Rob74 gehad).

Eerste 500-600km vlakke wegen, ook een stuk langs de snelweg moeten fietsen met soms een fietspad erlangs. Geen moment onveilig gevoeld in het verkeer, wel morgens vroeg veel honden op de weg bepaalde stukken. Er zijn er altijd wel een paar die achter je aankomen dat was wat minder, maar het bleef gelukkig bij blaffen.

Toen heb ik rond Chiang Mai diverse routes gefietst, dat waren mooie routes door de bergen. Wel sommige stukken 15-20% stijging maar dat ben je vergeten als je boven bent, echt een mooie omgeving.

Toen ben ik naar het noorden gefietst langs de grens met Myanmar en Laos en weer geëindigd in Chiang Mai, op deze route zaten echt een paar pittige klimmetjes.
Ook een zeer mooie route!

Vanaf Chiang Mai met de trein terug naar Bangkok en toen nog +-200km naar het zuiden gefietst en terug naar Bangkok. Als je het noorden gewent bent is hier niet veel aan vond ik.

Door Bangkok fietsen is in het begin heel spannend met al dat verkeer, maar daar wen je vlug aan Na een tijd ga je net als de brommers tussen het verkeer door en is het best leuk om te doen.

Wat ik ook zeker aan kan raden is naar de Skylane rond het vliegveld tegen +-30km van centrum. Dit is een fietspad om het vliegveld van 24 km splinter nieuw, dus als je nog zin hebt om een rondje te knallen moet je hier heen. Alleen al voor al die Thaien met de duurste fietsen die er zijn en alles erop en er aan.

Ik ga zeker weer terug, mooiste vakantie die ik heb gehad!

Wat kun je verwachten:
- zeer goede wegen, vooral in het noorden.
- vriendelijke mensen die je altijd proberen te helpen
- goed eten als je weet waar je op moet letten
- slaapplaatsen geen probleem
- in de grotere plaatsen makkelijk aan fiets onderdelen te komen
- 7eleven(mini supermarkt) kom je overal tegen(in het noorden ooit wat minder) makkelijk voor drinken en eten onderweg.
- rijstvelden, tempels, bouddha beelden
- mooie natuur in het noorden

Enige nadelen vond ik die straathonden, en de luchtvervuiling in de grotere steden.

Pieter79
Forum-lid
Berichten: 64
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:58

Pieter79 03 mei 2018 20:14

Hier nog wat foto.
IMG_0236.JPG
IMG_0188.JPG
IMG_0692.JPG
IMG_9601.JPG

Plaats reactie