Wie plakt zijn binnenbandjes?
-
- Forum-lid HC
- Berichten: 4290
- Lid geworden op: 23 jul 2009 02:25
Vind het niet zo milieubewust/duurzaam om een stuk rubber weg te gooien voor iets simpels als een miniem gaatje. Ben helemaal niet zo'n groene boomknuffelaar, maar het is een kleine moeite.
Spaar ze wel altijd op tot ik er een stuk of 5 heb en plak ze dan aan de lopende band.
Spaar ze wel altijd op tot ik er een stuk of 5 heb en plak ze dan aan de lopende band.
De enige keer dat ik een binnenband plak is als ik op een ritje 2x achter elkaar lek rij* (ik heb namelijk maar één reservebandje bij me, vandaar). Is één keer voorgekomen. Voor die 1 à 2 keer lek per jaar bespaar ik mezelf graag die moeite.
Stadsfiets is een ander verhaal.
*tip: van die zelfpakkende patches werken perfect.
Stadsfiets is een ander verhaal.
*tip: van die zelfpakkende patches werken perfect.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé
baanfiets kopen?
baanfiets kopen?
-
- Forum-lid
- Berichten: 2744
- Lid geworden op: 09 aug 2014 20:21
Ik spaar ze ook op en plak ze dan in één keer. Op de fiets gewoon een binnenbandje mee.
Maak joe woar
Niet onderweg, dan gaat er gelijk een nieuw b-bandje. Heb wel altijd plakkertjes mee voor onderweg. Deze week toevallig 2 x lek in 1 rit maar fietsmaatje had een extra bandje mee dus geen plakkers nodig gehad. Ik plak meestal thuis op een rustig momentje als ik toch niets om handen heb. Voor het geld hoef je het misschien niet te doen, het is meer het principe dat weggooien zonde is.
Bianchi Infinito CV
https://www.strava.com/athletes/261462
https://www.strava.com/athletes/261462
-
- Forum-lid
- Berichten: 823
- Lid geworden op: 15 okt 2008 23:17
Zal de tijd van het jaar wel zijn, deze week ook twee keer lek gereden onderweg. Een dag na mijn ritje was de band weer leeg. Denk dat ik vanavond maar eens ga plakken (en het wiel ga checken).
Normaal ben ik niet zo'n plakker.
Normaal ben ik niet zo'n plakker.
Michiel
Het is nog maar de vraag of dat minder duurzaam is dan plakken. Plakkers, solutie, dat moet ook allemaal gefabriceerd worden, het is niet allemaal even milieuvriendelijk spul (oplosmiddelen), en dan zijn we ook nog eens geneigd daar bij het plakken niet zo heel inefficient mee om te gaan.ypuh schreef:Vind het niet zo milieubewust/duurzaam om een stuk rubber weg te gooien voor iets simpels als een miniem gaatje.
Zulke dingen zijn niet altijd intuitief: plastic koffiebekers zijn, als ze tenminste gescheiden worden ingezameld en gerecycleerd, duurzamer dan koffiemokken die je steeds afwast.
Hier hetzelfde. Lekke band gaat onderweg in de zadeltas, bij korte ritjes neem ik één bandje mee, bij lange twee. Zijn die op, dan komen de (zelfklevende) plakkers tevoorschijn. Thuis op het gemakje vervang ik die door "echte" plakkers, van Rema Tip Top, lekker rustgevend klusje. Mijn vriendin breit; ik plak binnenbandjes.ypuh schreef:Spaar ze wel altijd op tot ik er een stuk of 5 heb en plak ze dan aan de lopende band.
Latex binnenbandjes kun je prima plakken met het klassieke koudvulcaniseersysteem.chrissiewizzie schreef:+1. Ik plak ze en gebruik ze dan als reserve of als voorraad voor een klassieke racefiets. Ik rij verder met latex biba's en die zijn niet te plakken helaas.
Vorsprung durch Pedantik
Gaat prima met tube lijm.chrissiewizzie schreef:+1. Ik plak ze en gebruik ze dan als reserve of als voorraad voor een klassieke racefiets. Ik rij verder met latex biba's en die zijn niet te plakken helaas.
Sensa GF White edition.
Canyon cf sl8.
Canyon cf sl8.
Nog een tip, dan: flikker dat schuurpapiertje weg, en gebruik Rema "liquid buffer". Is volgens mij gewoon overprijsde wasbenzine, maar ik doe meer dan een jaar met een flesje dus dat boeit me niet. En gebruik een aandrukroller. Twe plakkers over elkaar, ventielaanhechtingen, gietnaden: ik plak overal gewoon overheen en zo'n plakker houdt alsof-ie onderdeel van de band zelf is. Wat ook zo is.
Vorsprung durch Pedantik
[off topic]
[/off topic]
Helaas is dat niet het geval het maakt n.l. in de meest gunstige omstandigheden niet zo veel uit, tenzij je de koffiemokken steeds na gebruik afwast onder de stromende warmwaterstraal want dan heb je wel gelijk.alien schreef:plastic koffiebekers zijn, als ze tenminste gescheiden worden ingezameld en gerecycleerd, duurzamer dan koffiemokken die je steeds afwast
[/off topic]
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless