Karl66 schreef: ↑19 jun 2019 18:19
Het klopt dat een isotone drank sneller opgenomen wordt, maar ik heb nog nooit problemen gehad met water, ook niet op lange tochten en met warm weer. Dat soort tochten rij je toch voornamelijk in rustig duurtempo.
Dat hangt sterk af van hoeveel vocht jij als persoon gebruikt in 25 graden gaat er bij mij minimaal 750ml per uur in en bij nog warmer meer, maar dan zit ik op het randje wat mijn lichaam aankan. Ik haal wat warmte juist meer uit het drinken dan vast voedsel.
In de koudere periode minder dan 15 graden vind ik een reepje vaak prima,maar als ik die nu in mijn achterzak doe vind ik dat echt geen potje.
Liever een warm gelletje of winegums nu en vooraf meer eten.
Karl66 schreef: ↑19 jun 2019 18:19
Het klopt dat een isotone drank sneller opgenomen wordt, maar ik heb nog nooit problemen gehad met water, ook niet op lange tochten en met warm weer. Dat soort tochten rij je toch voornamelijk in rustig duurtempo.
Dat hangt sterk af van hoeveel vocht jij als persoon gebruikt in 25 graden gaat er bij mij minimaal 750ml per uur in en bij nog warmer meer, maar dan zit ik op het randje wat mijn lichaam aankan. Ik haal wat warmte juist meer uit het drinken dan vast voedsel.
In de koudere periode minder dan 15 graden vind ik een reepje vaak prima,maar als ik die nu in mijn achterzak doe vind ik dat echt geen potje.
Liever een warm gelletje of winegums nu en vooraf meer eten.
Het verschil is waarschijnlijk dat ik tijdens een lange rustige duurrit nog genoeg vet heb om te verbranden
een vriend van mij "brouwt" zijn sportdrank helemaal zelf:
citroensap + appelsap + kokoswater + snufje zeezout. Rijdt wekelijks mee met een wielerclub.
ik drink het bio-fruitsap dat ik op dat ik op dat moment in mijn koelkast open heb. Maar ik rij dan ook minder ver.
yogi0032 schreef: ↑23 jul 2019 00:57
een vriend van mij "brouwt" zijn sportdrank helemaal zelf:
citroensap + appelsap + kokoswater + snufje zeezout. Rijdt wekelijks mee met een wielerclub.
ik drink het bio-fruitsap dat ik op dat ik op dat moment in mijn koelkast open heb. Maar ik rij dan ook minder ver.
Beste partij onzin in 8 minuten tijd. Zeezout is voor 98% NaCl, zeezout eten om die paar andere mineralen in minieme hoeveelheden binnen te krijgen slaat nergens op.
Deze blogger heeft de mineralen in zeezout laten onderzoeken: https://www.ahealthylife.nl/labtest-de- ... h-zeezout/ Maar wilt de onderzoekresultaten zelf niet snappen en negeert even voor het gemak dat er 6% vocht in zat, waardoor het Na gehalte lager is.
Van dat geteste zeezout is 0,1% Kalium, dus de 5 gram zeezout van hierboven levert je 50 mg kalium op. Eet je 100 gram banaan dan krijg 374 mg kalium binnen.
En zo kan ik helaas nog wel even doorgaan over alle feitelijke onjuistheden in dit filmpje. Maar goed mocht je toch overtuigt zijn van de honing en zeezout, doe er dan vooral wat meer honing in en minder zout, fietst een stuk beter.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Wat een flauwekul idd. Afgeven op HFCS en vervolgens honing aanprijzen, wat gewoon High Fructose Flower Syrup is.
Kleine aanvulling voor wie zich nog afvroeg in welke hoek van het internet we genoemde filmpje moeten plaatsen: rondje googelen leerde dat bodyhacker Patrick in het verleden ook voor zapruder schreef....
Laatst gewijzigd door scepticus op 23 jul 2019 21:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Sportdrankjes zijn voornamelijk suiker, met een beetje zout, aangevuld met kleur- en smaakstoffen.
Dus ik gooi meestal gewoon kristalsuiker in water.
Zout vul ik wel weer aan bij het avondeten.
Het enige verschil is dat sportdrankjes meer glucose hebben dan fructose, dus als je het echt goed zou willen doen, zou je iets van van glucose stroop of poeder moeten mengen met normale suiker.
Niet dat ik bang ben voor geur- kleur en smaakstoffen, maar dit is gewoon heel erg veel goedkoper dan altijd maar van die poedertjes kopen.
vermeulen schreef: ↑23 jul 2019 15:54
Dus ik gooi meestal gewoon kristalsuiker in water.
Zout vul ik wel weer aan bij het avondeten.
Het enige verschil is dat sportdrankjes meer glucose hebben dan fructose, dus als je het echt goed zou willen doen, zou je iets van van glucose stroop of poeder moeten mengen met normale suiker.