Trump out or not?
@Lcsmet: naar mijn idee is het vooral Trump die snel vergeet. Bij twijfel over de NAVO spreken wij straks alsnog Russisch. Op uitnodiging van de VS zitten er ook troepen uit andere landen in de conflictgebieden. Je kunt dan niet plotseling je boeltje oppakken en wegrennen, zonder overleg met de andere landen.
Dat andere landen anders worden benaderd, is ten dele waar. De VS en de UK worden gezien als bevriende landen. Als die gaan afwijken, krijgt dat meer aandacht.
Dat andere landen anders worden benaderd, is ten dele waar. De VS en de UK worden gezien als bevriende landen. Als die gaan afwijken, krijgt dat meer aandacht.
Ik begrijp wat je bedoelt, Uiteraard; Sloterdijk schreef dit natuurlijk vooraleer er grootschalige sociale media bestonden, zelfs het internet stond nog in z'n kinderschoenen. En hij heeft de invloed daarvan niet kunnen inschatten. Zijn oogpunt was de gevolgen van de globalisering op de samenlevingsstructuren.timo2.0 schreef: ↑09 jan 2021 19:09 Peter Sloterdijk zal inmiddels ook doorhebben dat zijn observaties uit de jaren negentig niet anticipeerden op de ontwikkelingen die het internet en de "sociale" media doormaakten. In plaats van reizen en praten en leren van andere gewoontes en culturen is de hedendaagse realiteit dat veruit de meeste mensen zich hebben teruggetrokken in hun eigen internetbubbels waarin algoritmes ervoor zorgen dat ze steeds verder afdwaalden van de oplossingen die Sloterdijk voorstond. Uiteraard geldt dat zowel voor de rechtse en linkse bubbels en alles daar tussenin, waarbij elke bubbel inmiddels ook nog eens zijn eigen media en politieke splintervertegenwoordiging heeft. Met extreem wij-zij-denken als resultaat...en de vaste overtuiging dat een "iedereen" denkt zoals zij. "Wir sind das Volk", waarbij ze zich nauwelijks realiseren dat een groot deel van de wereld er anders over denkt. En daar doel ik op met mijn opmerking over de verwachtingen die men koestert bij referenda.
Wat betreft de verwachtingen van sommige mensen over uitslagen van referenda, inderdaad vaak een projectie van overtuigingen uit hun bubbel.
Anderzijds zou het wel fijn zijn als er een middel komt dat (puur informatief) kan capteren hoe de bevolking over bepaalde onderwerpen denkt en wat de evoluties daaromtrent zijn. Peilingen schieten in deze steeds tekort.
Hij twijfelde niet, wilde gewoon dat iedereen netjes wat is afgesproken 2% van bbp aan defensie besteed.EmPeHa schreef: ↑10 jan 2021 08:53 Een president die twijfel laat bestaan over de basisregel van de NAVO. Daarnaast zijn troepen op zeer korte termijn terugtrekt uit Duitsland en conflictgebieden. Je kunt niet zeggen dat hij voor meer stabiliteit in de wereld heeft gezorgd.
Daarnaast heeft hij het klimaatakkoord verscheurd. Voor het klimaat stelt 6000 km niks voor en stopt niet bij de grens.
Wat zeer terecht is, je mag niet verwachten dat een andere maar altijd de kastanjes uit het vuur voor je haalt.
Ze ( lees de grotere Eu landen) hebben altijd zo,n grote bek over een verenigde Eu, maar een eensgezinde buitenlandse beleid lukt voor geen kant. Laat staan als er ergens een brandje geblust moet worden.
Wie er over gaat is juist cruciaal voor de verontwaardiging. Het capitool valt niet onder de stad Washington. Net zoals ambassades niet onder Den Haag of Nederland vallen. De president gaat over de inzet van de Nationale Garde. Trump weigerde de NG tegen zijn eigen achterban in te zetten. Niet uit voorzorg en ook niet toen het uit de hand liep. Uiteindelijk was het vicepresident Pence die ze opdracht gaf op te treden.mao schreef: ↑10 jan 2021 09:57Als de beveiliging beter geregeld was geweest, was er niets aan de hand geweest. ‘Kleine’ inschattingsfout ( van de burgemeester? geen Idee wie er overgaat)amclassic-fan schreef: ↑09 jan 2021 23:28 Als het gekleurde burgers waren geweest, dan waren ze nooit zo dicht bij het Capitol gekomen, dan was de nationale garde wel massaal ingezet.
Ook al zou je om de x aantal jaar van persoon wisselen, toch zou er ook dan een mate van continuïteit kunnen zijn, net omdat je de persoonlijke inbreng beperkt zou een ideologische (en dat mag best een eclectische zijn) benadering terug sterker aanwezig zijn in de politiek. Ideologieën bevatten meer continuïteit dan mensen. Ik ben er me uiteraard van bewust dat ook dit systeem, net als alle andere, nadelen heeft.mao schreef: ↑10 jan 2021 10:10Bedankt voor de heldere uitleg, nadeel is wel dat er elke 4 of 8 jaar weer door een ander het wiel uitgevonden moet worden.
Ik zou meer voor een zakenkabinet gaan, je ziet het bij de Jong,
Prima gozer, maar zoals door iemand eerder is omschreven.
Als hij je huis moest bouwen, lekt het dak zakt de fundering en word het te laat en over budget opgeleverd.
Bedoel je met een zakenkabinet, een technocratische aanpak?
Wat dacht je van een paar elektroden op ut hoofd en permanent verbinden met het internet?
Herhaal dit niet onnodig
Ik herhaal , herhaal dit niet onnodig
Ik herhaal , herhaal dit niet onnodig
Hij liet twijfel bestaan of een aanval op een NAVO land betekent dat dat land op steun van de VS kan rekenen. Dat landen aan de 2% moeten voldoen, kloptmao schreef: ↑10 jan 2021 10:22Hij twijfelde niet, wilde gewoon dat iedereen netjes wat is afgesproken 2% van bbp aan defensie besteed.EmPeHa schreef: ↑10 jan 2021 08:53 Een president die twijfel laat bestaan over de basisregel van de NAVO. Daarnaast zijn troepen op zeer korte termijn terugtrekt uit Duitsland en conflictgebieden. Je kunt niet zeggen dat hij voor meer stabiliteit in de wereld heeft gezorgd.
Daarnaast heeft hij het klimaatakkoord verscheurd. Voor het klimaat stelt 6000 km niks voor en stopt niet bij de grens.
Wat zeer terecht is, je mag niet verwachten dat een andere maar altijd de kastanjes uit het vuur voor je haalt.
Ze ( lees de grotere Eu landen) hebben altijd zo,n grote bek over een verenigde Eu, maar een eensgezinde buitenlandse beleid lukt voor geen kant. Laat staan als er ergens een brandje geblust moet worden.
maar regel dit intern. Ga niet de Russen of wie ook het idee geven, dat er ergens ruimte is om wat te proberen.
Afijn alle ogen zijn op Amerika gevestigd, en ondertussen rollen de Chinezen de laatste tegenstanders op in Hongkong. ( hallo Europa gaan jullie er nog wat over zeggen? O wacht we zijn druk bezig met het ophokken van ons eigen bevolking) En zit Jack ergens straf regels te schijven.
In dit geval komt de kogel echt van het oosten.
In dit geval komt de kogel echt van het oosten.
Ik ben ook sterk geïnteresseerd in het Zwitsers model, waarom werkt het daar? Waarom is er in andere landen zoveel angst voor dit model? Wie heeft er baat bij en wie wordt er benadeeld? Willen we zo'n model? En hoe komen we dat te weten zonder referendum ? En als we dat willen hoe evolueren we ernaar toe? Geleidelijk of onmiddellijk? Kan een referendum een middel zijn om bijvoorbeeld gekke initiatieven van een president aan banden te leggen etc? En wat als er uit de uitslag van zo'n referendum net gekke dingen komen?
Ik ben er zeker niet tegen, maar heb er vooral veel vragen over.
Ik lees het al, jij onderhandelt niet vaak.
Of wat ga je doen als de Turken een Griekse boot laten zinken....?