De koolhydraten worden anders opgenomen zeg je. Terwijl er geen verschil is tussen een glucose molecuul en een glucose molecuul. Je mag me dit dan wel eens uitleggen.JPAR schreef: ↑12 aug 2023 23:41Dat klopt. Dat is natuurlijk zo. Maar over het algemeen zijn het toegevoegde suikers en de opname daarvan verschilt wel degelijk ten opzichte van natuurlijke suikers.scottwilko schreef: ↑12 aug 2023 20:13 Waar het om gaat is dat Jpar een denkfout maakt. De hoeveelheid suikers in de koolhydraten zijn niet de toegevoegde suikers, maar het totaal. Overige koolhydraten zijn dan wat langzamer opneembaar. Ik heb hier bijvoorbeeld een pak naturel glutenvrije havervlokken, dus onbewerkt. Daar staat op de verpakking ook 1 gram suiker van de 51 gram koolhydraten. En dat is echt niet toegevoegd.
Voor dit topic maakt het in dusverre uit dat je kunt kijken naar wat je eet en hoe het vervolgens in je lichaam opgenomen wordt. Bijvoorbeeld brood. Veel mensen denken dat heel donker brood gezond is, terwijl dat dus niet zo is. Brood wordt alleen donker door toegevoegde suikers, bijv mout. Daardoor is het brood meteen minder gezond. Je kunt beter kiezen voor een volkoren brood dan een wit brood. De koolhydraten worden bij beide anders opgenomen door je lichaam etc.
Het wordt nog verwarrender als er gepraat wordt in gezonder en ongezonder, het ligt echt aan de hoeveelheid die je ervan pakt wat het gezond of ongezond maakt. Daarnaast is een uitgebalanceerd dieet sowieso belangrijk.