Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.

Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 39839
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 02 jun 2024 09:56

Gastheerg schreef: 02 jun 2024 09:09 Ik ken toch teveel mensen die zo'n ding vooral voor de show hebben.
Die hem gewoon gebruiken als een Weber-look-a-like om Hoogvliet satestokjes te schroeien ;-)

Terwijl je juist met lagere temperaturen en verschillende soorten rookhout zulke mooie resultaten kunt halen. Eigenlijk staat ie hier al te hoog, 80gr is genoeg. Kost wel tijd ;-)

Afbeelding
Less is bore

Gebruikersavatar
CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 560
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust

Gebruikersavatar CampaYolo 02 jun 2024 10:49

Heerlijk gewoon.
Vorig jaar zo'n ding cadeau gekregen van mijn vrouw. Beste cadeau ooit.
Rustig de tijd voor nemen, beetje experimenteren met verschillende kolen. Je voelt jezelf een artiest met vlees.
Met mooi weer eten en koken wij eigenlijk altijd buiten. Doordeweeks gebruiken we dan een Boretti op gas, lekker snel en makkelijk schoon. Maar op vrije dagen 's ochtends naar de slager en keuvelen maar.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6611
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 03 jun 2024 09:00

Een reuze pan Sweet & Sour opgezet.

Gebruikersavatar
Enzzo
Forum-lid HC
Berichten: 8687
Lid geworden op: 18 jul 2018 11:21
Locatie: Frankrijk, Spanje, Italie

Gebruikersavatar Enzzo 03 jun 2024 20:53

Het leuke van een flinke houtskool bbq is dat je de volgende dag op de nog warme kooltjes wat paprika’s kunt roosteren.

Afbeelding

En dat in alle rust samen met je oude viervoeter 😉

Afbeelding


Die paprika’s lagen in de actiebak van de Turkse supermarkt hier, kwartje per stuk, ik dacht daar weet ik wel raad mee!

Roostereren, afspoelen en pellen, snijden en dan met olie, knoflook en wat ui afgedekt in de koeling zetten.

Heerlijk voor de komende dagen 👍🏻
Nijdig over 't stuur Van uwen driewieler gebogen Ge waart nog kind
Ge ving nog nie veel wind

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 6380
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 03 jun 2024 21:18

@enzzo : heerlijk - in een oude jampot bewaren in de olie.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :mrgreen:

Gebruikersavatar
Enzzo
Forum-lid HC
Berichten: 8687
Lid geworden op: 18 jul 2018 11:21
Locatie: Frankrijk, Spanje, Italie

Gebruikersavatar Enzzo 03 jun 2024 22:14

Ze liggen er in Rene. 👍🏻
Net nog even afgemaakt.
Nijdig over 't stuur Van uwen driewieler gebogen Ge waart nog kind
Ge ving nog nie veel wind

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6611
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 04 jun 2024 08:29

Enzzo schreef: 03 jun 2024 20:53 Die paprika’s lagen in de actiebak van de Turkse supermarkt hier, kwartje per stuk, ik dacht daar weet ik wel raad mee!
Ja dan neem ik ook een tas vol mee. Goulashsoep maken. Kan je prima invriezen.
Deel roosteren en in olie
En als er ook komkommers in de aanbieding zijn paprika reepjes en komkommer reepjes in het zuur...........
evt rode ui erbij..........

Nou ik ga een meeting in................heel andere kost :mrgreen:

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 2519
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 04 jun 2024 11:23

Vlaamse stoverij a la Peter Goossens, de godfather van de Belgische gastronomie. (19 jaar lang 3 Michelin sterren en een score van 19,5 in Gault&Millau)
https://www.youtube.com/watch?v=TRZO4OWPJAk

Gebruikersavatar
Enzzo
Forum-lid HC
Berichten: 8687
Lid geworden op: 18 jul 2018 11:21
Locatie: Frankrijk, Spanje, Italie

Gebruikersavatar Enzzo 04 jun 2024 20:35

Wat ik zo mooi vind aan hem is dat hij zijn (west)Vlaamse traditie ook in ere houdt.
Gewoon garnalenkroketten op het menu zetten omdat die beesten gewoon in de aangrenzende Noordzee zwemmen.
En dan nog weet hij van zoiets traditioneels iets bijzonders te maken. Top chef!
Nijdig over 't stuur Van uwen driewieler gebogen Ge waart nog kind
Ge ving nog nie veel wind

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6611
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 28 sep 2024 10:17

Nu de herfst is gearriveerd maar eens een enorme pan stoofvlees de oven ingeschoven.
Ruim 1,5 kilo mooie runderlappen gekocht.
Uien, wortels, jeneverbessen, kruidnagels, mosterd, paar stukken stoer brood, halve fles wijn en mijn van de week zelf gemaakt laurierpoeder.

Staat in de oven ga ik toch tussen twee buien even buitenspelen.
Als je dan twee uur bent wezen wandelen (mij te nat hier om te fietsen) en je komt thuis is het gelijk feest in je neus.

Gebruikersavatar
CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 560
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust

Gebruikersavatar CampaYolo 28 sep 2024 13:34

Gastheerg schreef: 28 sep 2024 10:17 Nu de herfst is gearriveerd maar eens een enorme pan stoofvlees de oven ingeschoven.
Ruim 1,5 kilo mooie runderlappen gekocht.
Uien, wortels, jeneverbessen, kruidnagels, mosterd, paar stukken stoer brood, halve fles wijn en mijn van de week zelf gemaakt laurierpoeder.

Staat in de oven ga ik toch tussen twee buien even buitenspelen.
Als je dan twee uur bent wezen wandelen (mij te nat hier om te fietsen) en je komt thuis is het gelijk feest in je neus.
Die kan zo onder het kopje "ik ben er klaar voor, laat het najaar maar komen.

Maar het klinkt erg lekker, nu heb ik ook zin in stoofvlees.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6611
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 28 sep 2024 14:54

Het mag zo uit de oven.
Laat ik het nog een nachtje verder huwelijk maken.
Morgen komt een maatje koers kijken.
Serveer het dan samen met aardappelen uit de oven, roerbak haricots vers met tomaatjes en rodekoolsalade.
Vooraf taartje van zalm en eiersalade en paar groene asperges en als dessert fruit uit de oven met dikke yoghurt.

Rest van stoofvlees vries ik in voor als ik een keer weinig tijd heb.
Vanavond nasi met garnalen......

Plaats reactie