Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.
-
daniel1975
- Forum-lid HC
- Berichten: 40101
- Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14
daniel1975
02 jun 2024 09:56
Gastheerg schreef: ↑02 jun 2024 09:09
Ik ken toch teveel mensen die zo'n ding vooral voor de show hebben.
Die hem gewoon gebruiken als een Weber-look-a-like om Hoogvliet satestokjes te schroeien
Terwijl je juist met lagere temperaturen en verschillende soorten rookhout zulke mooie resultaten kunt halen. Eigenlijk staat ie hier al te hoog, 80gr is genoeg. Kost wel tijd
Less is bore
-
CampaYolo
- Forum-lid
- Berichten: 620
- Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
- Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust
CampaYolo
02 jun 2024 10:49
Heerlijk gewoon.
Vorig jaar zo'n ding cadeau gekregen van mijn vrouw. Beste cadeau ooit.
Rustig de tijd voor nemen, beetje experimenteren met verschillende kolen. Je voelt jezelf een artiest met vlees.
Met mooi weer eten en koken wij eigenlijk altijd buiten. Doordeweeks gebruiken we dan een Boretti op gas, lekker snel en makkelijk schoon. Maar op vrije dagen 's ochtends naar de slager en keuvelen maar.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.
-
Gastheerg
- Forum-lid HC
- Berichten: 6640
- Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
-
Contact
Gastheerg
03 jun 2024 09:00
Een reuze pan Sweet & Sour opgezet.
-
Enzzo
- Forum-lid HC
- Berichten: 8687
- Lid geworden op: 18 jul 2018 11:21
- Locatie: Frankrijk, Spanje, Italie
Enzzo
03 jun 2024 20:53
Het leuke van een flinke houtskool bbq is dat je de volgende dag op de nog warme kooltjes wat paprika’s kunt roosteren.
En dat in alle rust samen met je oude viervoeter
Die paprika’s lagen in de actiebak van de Turkse supermarkt hier, kwartje per stuk, ik dacht daar weet ik wel raad mee!
Roostereren, afspoelen en pellen, snijden en dan met olie, knoflook en wat ui afgedekt in de koeling zetten.
Heerlijk voor de komende dagen
Nijdig over 't stuur Van uwen driewieler gebogen Ge waart nog kind
Ge ving nog nie veel wind
-
rene
- Forum-lid HC
- Berichten: 6446
- Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53
rene
03 jun 2024 21:18
@enzzo : heerlijk - in een oude jampot bewaren in de olie.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless
-
Enzzo
- Forum-lid HC
- Berichten: 8687
- Lid geworden op: 18 jul 2018 11:21
- Locatie: Frankrijk, Spanje, Italie
Enzzo
03 jun 2024 22:14
Ze liggen er in Rene.
Net nog even afgemaakt.
Nijdig over 't stuur Van uwen driewieler gebogen Ge waart nog kind
Ge ving nog nie veel wind
-
Gastheerg
- Forum-lid HC
- Berichten: 6640
- Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
-
Contact
Gastheerg
04 jun 2024 08:29
Enzzo schreef: ↑03 jun 2024 20:53
Die paprika’s lagen in de actiebak van de Turkse supermarkt hier, kwartje per stuk, ik dacht daar weet ik wel raad mee!
Ja dan neem ik ook een tas vol mee. Goulashsoep maken. Kan je prima invriezen.
Deel roosteren en in olie
En als er ook komkommers in de aanbieding zijn paprika reepjes en komkommer reepjes in het zuur...........
evt rode ui erbij..........
Nou ik ga een meeting in................heel andere kost
-
Kiekeboe
- Forum-lid
- Berichten: 2521
- Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
- Locatie: West-Vlaanderen (B)
Kiekeboe
04 jun 2024 11:23
Vlaamse stoverij a la Peter Goossens, de godfather van de Belgische gastronomie. (19 jaar lang 3 Michelin sterren en een score van 19,5 in Gault&Millau)
https://www.youtube.com/watch?v=TRZO4OWPJAk
-
Enzzo
- Forum-lid HC
- Berichten: 8687
- Lid geworden op: 18 jul 2018 11:21
- Locatie: Frankrijk, Spanje, Italie
Enzzo
04 jun 2024 20:35
Wat ik zo mooi vind aan hem is dat hij zijn (west)Vlaamse traditie ook in ere houdt.
Gewoon garnalenkroketten op het menu zetten omdat die beesten gewoon in de aangrenzende Noordzee zwemmen.
En dan nog weet hij van zoiets traditioneels iets bijzonders te maken. Top chef!
Nijdig over 't stuur Van uwen driewieler gebogen Ge waart nog kind
Ge ving nog nie veel wind
-
Gastheerg
- Forum-lid HC
- Berichten: 6640
- Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
-
Contact
Gastheerg
28 sep 2024 10:17
Nu de herfst is gearriveerd maar eens een enorme pan stoofvlees de oven ingeschoven.
Ruim 1,5 kilo mooie runderlappen gekocht.
Uien, wortels, jeneverbessen, kruidnagels, mosterd, paar stukken stoer brood, halve fles wijn en mijn van de week zelf gemaakt laurierpoeder.
Staat in de oven ga ik toch tussen twee buien even buitenspelen.
Als je dan twee uur bent wezen wandelen (mij te nat hier om te fietsen) en je komt thuis is het gelijk feest in je neus.
-
CampaYolo
- Forum-lid
- Berichten: 620
- Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
- Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust
CampaYolo
28 sep 2024 13:34
Gastheerg schreef: ↑28 sep 2024 10:17
Nu de herfst is gearriveerd maar eens een enorme pan stoofvlees de oven ingeschoven.
Ruim 1,5 kilo mooie runderlappen gekocht.
Uien, wortels, jeneverbessen, kruidnagels, mosterd, paar stukken stoer brood, halve fles wijn en mijn van de week zelf gemaakt laurierpoeder.
Staat in de oven ga ik toch tussen twee buien even buitenspelen.
Als je dan twee uur bent wezen wandelen (mij te nat hier om te fietsen) en je komt thuis is het gelijk feest in je neus.
Die kan zo onder het kopje "ik ben er klaar voor, laat het najaar maar komen.
Maar het klinkt erg lekker, nu heb ik ook zin in stoofvlees.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.
-
Gastheerg
- Forum-lid HC
- Berichten: 6640
- Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
-
Contact
Gastheerg
28 sep 2024 14:54
Het mag zo uit de oven.
Laat ik het nog een nachtje verder huwelijk maken.
Morgen komt een maatje koers kijken.
Serveer het dan samen met aardappelen uit de oven, roerbak haricots vers met tomaatjes en rodekoolsalade.
Vooraf taartje van zalm en eiersalade en paar groene asperges en als dessert fruit uit de oven met dikke yoghurt.
Rest van stoofvlees vries ik in voor als ik een keer weinig tijd heb.
Vanavond nasi met garnalen......