Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.

Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 585
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 21 okt 2024 15:46

Die Elzas zuurkool is geweldig. Rijk gegarandeerd en erg gevarieerd. Ik vind alleen dat de zuurkool zelf wat zuurder mag, ze hebben de neiging om hem nogaleens stuk te koken.

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6640
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 21 okt 2024 16:08

Het gaat daar ook heel lang de oven in met witte wijn en uien. Beide maakt het wat zoeter.
Zoals ze het daar maken vind ik prima.
Op een broodje met worst mag zuurkool van mij wat zuurder zijn.

Trek zo de keuken in................wortelstoemp met suddervlees (voordeel van thuiswerken)

PufPuf 2e
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 08 feb 2024 18:30

PufPuf 2e 21 okt 2024 18:51

Voor de eerste keer deze winterkost periode Stoofpeertjes. Wel gek, vroeger had ik echt een hekel aan die dingen, nu vind ik ze een traktatie.

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 6445
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 21 okt 2024 19:20

PufPuf 2e schreef: 21 okt 2024 18:51 Voor de eerste keer deze winterkost periode Stoofpeertjes. Wel gek, vroeger had ik echt een hekel aan die dingen, nu vind ik ze een traktatie.

Heerlijk, flesje rode stevige wijn. Stoofpeertjes net onder en 1,5 uur laten pruttelen. Afgieten en wat vocht bewaren, bruine suiker er op laten smelten en een snufje kaneel. Verse frietjes en een biefstukje erbij. :mrgreen:
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :mrgreen:

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6640
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 21 okt 2024 19:34

Ja lekker

Tip: als je stoofperen maak doe gelijk 3-4 kilo.
Je kan ze prima invriezen maar ook lekker om tarte tatin stoofpeer mee te maken. Maak je je gasten echt blij mee.

PufPuf 2e
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 08 feb 2024 18:30

PufPuf 2e 21 okt 2024 20:27

Inderdaad zoals Rene het beschrijft zijn ze hier ook bereid. Echter geen biefstukje maar een braadworst en kleine kook aardappeltjes.
En voor Gastheerg helemaal juist, hier ook gedaan, nog voor 2 keer in de vriezer.
Het is dat ik het schillen en vierendelen van de peer klotewerk vind anders zat de vriezer nu vol.😀

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6640
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 23 okt 2024 09:02

Vierdelen hoeft niet. Ik doe de ene keer wel patjes en dan weer een keer hele peertjes.
Hele peertjes zien er wel geweldig uit als je dat serveert en ze mooi in rijtjes in een schaal hebt staan.

Paar hele peertje apart houden voor een dessert. Even met de bolle onderkant tot halverwege dippen in de gesmolten chocolade en direct de chocolade bestrooien met stroopwafel brokjes. Gehakte nootjes kan ook!
Serveren in een bedje van mascarpone en slagroom.....................

Zo nu zit ieder tot de lunch op z'n trek :-)

pino
Forum-lid HC
Berichten: 4305
Lid geworden op: 16 apr 2004 18:32
Locatie: Apendorp NL

pino 23 okt 2024 11:43

Net weer een Vietnamees loempiaatje op. Aangenaam.
Niet zijken maar reiden !

Gebruikersavatar
Theo V
Forum-lid HC
Berichten: 5918
Lid geworden op: 14 mar 2008 18:47
Locatie: In de kop van ....

Gebruikersavatar Theo V 23 okt 2024 11:51

pino schreef: 23 okt 2024 11:43 Net weer een Vietnamees loempiaatje op. Aangenaam.
Ooh, ja, lekker.
Dat is zeker twee jaar geleden voor mij dat ik zo'n loempia gegeten heb.
Ik denk dat ik dit weekend maar eens een uitstapje moet maken. ;)

0475
Forum-lid
Berichten: 966
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 23 okt 2024 12:28

De peen met flink wat ui er bovenop is al gaar, de aardappelen ook bijna, dadelijk bij elkaar en flink stampen en dan nog wat op smaak brengen met wat kruiden. Daarna een rondje gaan fietsen om de appetijt voor vanavond nog een extra boost te geven.

Gebruikersavatar
CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 618
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust

Gebruikersavatar CampaYolo 23 okt 2024 15:41

Net tijdens het fietsen een strontvlieg.

Vanavond iets wat hier in huis als tjap tjoy door het leven gaat.
De kip staat te marineren in de lichte soya en een aantal oosterse kruiden.
Dat gaan we vanavond roerbakken met veel ui, knoflook, gember, wortel, paprika, komkommer bamboe en nog wat kruiden. Vervolgens een kopje water met bloem er bij om het wat in te dikken en als laatst nog een paar minuutjes tauge mee bakken.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 585
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 23 okt 2024 22:14

Sounds lovely!!

Plaats reactie