Gestoomde diepvriesgroente is in principe niks mis mee hoor. Even kijken of er niet teveel additieven bij zijn gevoegd, maar dat invriesproces is echt wel goed.
Erwtensoep (sowiso alle soep!) is hier eigenlijk altijd huisgemaakt. Je kunt van alles soep brouwen. Er komt dan hooguit bij sommige soepen iets extra bij zoals wat kokosmelk in de pompoensoep, of theelepeltje currypasta bijv.
@koereur: jij bent toch een aantal jaren geleden enorm afgevallen na het veranderen van je leefstijl?
Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
- daniel1975
- Forum-lid HC
- Berichten: 40095
- Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14
Less is bore
-
- Forum-lid
- Berichten: 585
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Soep is inderdaad echt een wereldgerecht!! Je kunt er alle kanten mee op en is het ultieme comfort food zoals dat tegenwoordig heet!
Koud mat een overdaad aan komkommer of courgette in de zomer, warm met langetrokken bouillons in de winter.
En wat over is kan prima ingevroren worden.
Vanavond köfte met yoghurt en veel verse groenten. Uiteraard zelfgemaakt (hoewel het gehakt van de Aldi komt)
Wel gekruid met zelf gedroogde kruiden uit de moestuin en uien van eigen kweek. Dat dan weer wel
Helaas nog geen schapen en koeien in onze tuin
Koud mat een overdaad aan komkommer of courgette in de zomer, warm met langetrokken bouillons in de winter.
En wat over is kan prima ingevroren worden.
Vanavond köfte met yoghurt en veel verse groenten. Uiteraard zelfgemaakt (hoewel het gehakt van de Aldi komt)
Wel gekruid met zelf gedroogde kruiden uit de moestuin en uien van eigen kweek. Dat dan weer wel
Helaas nog geen schapen en koeien in onze tuin
-
- Forum-lid
- Berichten: 585
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Ik zag zonet pas je PB 1094. Ik heb hem beantwoord.1094 schreef: ↑18 nov 2024 21:17Hoeveel van alles gebruik je dan van die activator en trek je dat af van de ingredienten die in je recept gebruikt?Dubbeldekker schreef: ↑16 nov 2024 21:32De truc is om eerst een “activator” te maken voor het deeg: bloem, gist en water mengen tot een vrij dun mengsel. Dat vervolgens een nacht in de koelkast laten staan en dan je deeg maken met het mengsel uit de koelkast als rijsmiddel.1094 schreef: ↑16 nov 2024 20:48 Ik doe het nog niet lang dus het belangrijkste wat ik nu probeer goed te krijgen is het deeg. Vanmorgen mbv de perfectpizza app recept gepakt en deeg gemaakt.
Er op gaat vaak gewoon wat in de koelkast staat en niet te veel ingredienten (en dingen die de kinderen lusten) vandaag was dat oa prei, paprika, mais gorgonzola, (nep)kaas en kip
Er kan nog veel verbeterd worden want het meel schijnt niet echt top te zijn geweest (maar was t enige 00 meel bij de jumbo) en de oven gaat maar tot 230 graden
Je deeg wordt hierdoor heel soepel en : als je op goed hete temperatuur bakt wordt het luchtig en knapperig.
Wel altijd even de (door vulling onbedekte) randen insmeren met olie. Qua vulling kun je inderdaad alle kanten op maar de basis is wel altijd; tomatensaus als fundament, dan alles wat je maar wilt, maar wel altijd aftoppen met kaas of iets kaasachtigs.
Succes
Ik zou het ook hier neer kunnen zetten maar dan wordt het onderhand een kookforum
Ik ben uiteraard heel benieuwd naar je ervaringen! Bedenk dat bij bakken met gist en meel; tijd, geduld, elleboogvet en temperatuur de belangrijkste ingrediënten zijn!!
veel bakplezier.
Bedankt voor de uitgebreide uitkeg, kende italieplein wel al maar vond jouw uitleg een stuk helderder.Dubbeldekker schreef: ↑22 nov 2024 17:421094 schreef: ↑18 nov 2024 21:17Hoeveel van alles gebruik je dan van die activator en trek je dat af van de ingredienten die in je recept gebruikt?Dubbeldekker schreef: ↑16 nov 2024 21:32
De truc is om eerst een “activator” te maken voor het deeg: bloem, gist en water mengen tot een vrij dun mengsel. Dat vervolgens een nacht in de koelkast laten staan en dan je deeg maken met het mengsel uit de koelkast als rijsmiddel.
Je deeg wordt hierdoor heel soepel en : als je op goed hete temperatuur bakt wordt het luchtig en knapperig.
Wel altijd even de (door vulling onbedekte) randen insmeren met olie. Qua vulling kun je inderdaad alle kanten op maar de basis is wel altijd; tomatensaus als fundament, dan alles wat je maar wilt, maar wel altijd aftoppen met kaas of iets kaasachtigs.
Succes
Ik zag zonet pas je PB 1094. Ik heb hem beantwoord.
Ik zou het ook hier neer kunnen zetten maar dan wordt het onderhand een kookforum
Ik ben uiteraard heel benieuwd naar je ervaringen! Bedenk dat bij bakken met gist en meel; tijd, geduld, elleboogvet en temperatuur de belangrijkste ingrediënten zijn!!
veel bakplezier.
De temperatuur is nog een dingetje in mn huidige oven helaas, misschien in het voorjaar zo een mobiele oven aanschaffen