Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Voor mij wel maar niet ieder zal dat zo zien. Een aantal stroken daar liggen slechter dan bv Paddestraat, Lippenhoven en Huisepont om er maar een paar te noemen.Dubbeldekker schreef: ↑04 mar 2025 17:42 Heerlijk! En het was inderdaad een mooie koers vandaag. Mooi parcours ook.
Ook lekker!
(mijn bmi verraad sowieso dat ik veel lekker vind

Rode bietjes salade;
Spaghetti Bolognaise;
Salade van veldsla met stokbrood;
Camembert met stokbrood.
Alles onder het genot van een Italiaanse Appassimento wijn.
Fruit;
Expresso.
Spaghetti Bolognaise;
Salade van veldsla met stokbrood;
Camembert met stokbrood.
Alles onder het genot van een Italiaanse Appassimento wijn.
Fruit;
Expresso.
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless
-
- Forum-lid
- Berichten: 868
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
De echte Italiaan drinkt geen espresso. Althans, de naam bestaat er niet. Gewoon caffé, dam krijg je wat we in Benelux espresso noemen. Onze bak is een Americano of Lungo.Dubbeldekker schreef: ↑04 mar 2025 20:47FOEI! Zo durven ze dat in Frankrijk te noemen ja, en dan serveren ze bak slootwater.
In Italië is een expresso een sneltrein.
Je moet rap weer eens naar Italië gaan om een ware espresso te drinken![]()
Dogma F
-
- Forum-lid
- Berichten: 868
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Klopt! Caffè is de wat je daar bestelt aan de bar. Of een caffè macchiato als je er een lepeltje melk in wilt.
Maar wat men in de Benelux als espresso serveert haalt het niet bij de Italiaanse variant!
Het eerste wat ik altijd doe als ik de grens over ben en in mijn geliefde Italië ben is een koffiebar opzoeken om een echte koffie te scoren!
Maar wat men in de Benelux als espresso serveert haalt het niet bij de Italiaanse variant!
Het eerste wat ik altijd doe als ik de grens over ben en in mijn geliefde Italië ben is een koffiebar opzoeken om een echte koffie te scoren!
Adversity is the Catalyst of Change
Is in 99% van de gevallen gewoon een kleine koffieDubbeldekker schreef: ↑05 mar 2025 00:04 Maar wat men in de Benelux als espresso serveert haalt het niet bij de Italiaanse variant!

Ik rij altijd s'nachts naar Italië en ga meestal over de Gran San Bernardo. Kort na de grens heb je een tankstation met daarnaast een Prosciutteria. Meestal is het dan tijd voor een prima colazione. In de auto genoeg te eten want je ben gastheer of je bent het niet

Bij Prosciutteria al tientallen keren gestopt en daar neem ik op de vroege ochtend standaard een cappucino met een cornetto.
Dan nog goed een uurtje rijden en bij Gios een echte cafe (wat wij espresso noemen).
Straks maar eens een B&B boeken voor de Giro die daar in de buurt komt. En - mega ontopic - dan hebben we ook een klein weekje goede input voor dit topic

-
- Forum-lid
- Berichten: 61
- Lid geworden op: 12 feb 2024 15:29
Lunch fresh chicken burritos
Dinner wagyu burgers, echte sushi die je zelf mag mixen ( rijst met daarop zalm/ zalm eitjes/ ei/ nori/ mushroom) verder nog roasted duck, cheese cake en vers fruit en om de dorst te lessen verschillende sake en champagne
Dinner wagyu burgers, echte sushi die je zelf mag mixen ( rijst met daarop zalm/ zalm eitjes/ ei/ nori/ mushroom) verder nog roasted duck, cheese cake en vers fruit en om de dorst te lessen verschillende sake en champagne
Beetje doordeweekse prak zeg maar
Ik had gewoon pasta met spinazie

Ik had gewoon pasta met spinazie

Je bent niet de enige!Dubbeldekker schreef: ↑05 mar 2025 00:04 Het eerste wat ik altijd doe als ik de grens over ben en in mijn geliefde Italië ben is een koffiebar opzoeken om een echte koffie te scoren!

-
- Forum-lid
- Berichten: 868
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Bravo! Ik mis alleen de sigaar en digestief nog.Vangalo74 2.0 schreef: ↑05 mar 2025 23:31 Lunch fresh chicken burritos
Dinner wagyu burgers, echte sushi die je zelf mag mixen ( rijst met daarop zalm/ zalm eitjes/ ei/ nori/ mushroom) verder nog roasted duck, cheese cake en vers fruit en om de dorst te lessen verschillende sake en champagne
Verder een wat karig repas maar ja; we leven in tijden van inflatie hé.


Adversity is the Catalyst of Change