Zoals in Fiets nr. 8 van 2008 aangekondingd, hier het vervolg van de broekentest in drie delen. Hier deel 1:

BBB Bib-short€ 39,95
Pasvorm: 2 Fietsertjes
Zeemkwaliteit: 4 Fietsertjes
Afwerking: 3 Fietsertjes
Uiterlijk: 2 Fietsertjes
Dat de BBB Bib-short geen absolute topper is, mag je eigenlijk ook niet verwachten met deze prijs. Opvallend is dat de zeem zo hoog scoort. Misschien moet je op de pasvorm dan wat inleveren, maar je billen vinden deze broek wel prettig. De galgen van deze broek zijn aan de korte kant, waardoor het bovenstuk niet prettig zit. Aan het design mag wel wat verbeterd worden.
Augusta Benelux, (NL) 071-5791580, www.bbbparts.com
Fiets-oordeel: 3 Fietsertjes


 

Campagnolo C344€ 77,00
Pasvorm: 4 Fietsertjes
Zeemkwaliteit: 4 Fietsertjes
Afwerking: 4 Fietsertjes
Uiterlijk: 4 Fietsertjes
Natuurlijk moet je shirt wel bij je broek passen, maar voor deze uitvoering van de Campagnolo C344 zoek je een bijpassend shirt. Mooi blauw met ingewerkt de kleuren van de Italiaanse vlag. Prettig is daarbij dat de C344 ook nog lekker zit en de zeem van goede kwaliteit is. Het bovenstuk valt prettig en de pijpen zijn juist van lengte. De C344 is gewoon een goede broek.
E-R-P, (NL) 0297-321804, www.campagnolo.com
Fiets-oordeel: 4 Fietsertjes


 

Castelli Ergo Due€ 70,00
Pasvorm: 4 Fietsertjes
Zeemkwaliteit: 4 Fietsertjes
Afwerking: 4 Fietsertjes
Uiterlijk: 5 Fietsertjes
De Castelli Ergo Due zit erg prettig, al zijn de pijpen aan de korte kant. De zeem voelt de eerste twee ritten wat stug aan, maar na twee keer wassen valt hij veel beter om de kont. De zeem is van de juiste dikte en vangt de schokken goed op. De totale pasvorm en natuurlijk het schorpioentje maken van deze broek een echte aanrader.
Wolvenberg, (B) 03-4587171, www.castelli-cycling.com
Fiets-oordeel: 4 Fietsertjes


 

Gonso Philadelphia€ 89,95
Pasvorm: 3 Fietsertjes
Zeemkwaliteit: 3 Fietsertjes
Afwerking: 3 Fietsertjes
Uiterlijk: 2 Fietsertjes
Met de Philadelphia zet Gonso een normale broek op de markt. Dat wil zeggen, er is niks mis mee, maar ook niet veel bijzonders aan. De zeem is aan de dunne kant, wat voor lange ritten eigenlijk te weinig is. Voor de kortere ritten is de broek wel voldoende. De pasvorm is redelijk, waarbij vooral het bovenstuk goed zit. De pijpen vallen goed om je benen en knellen niet af.
Polypol, (NL) 072-5063444, www.gonso.de
Fiets-oordeel: 3 Fietsertjes


 

Klik hier voor deel 2.