Zomerhandschoentjes lijken niet meteen de meest noodzakelijke fietskledingaccessoires te zijn maar bij nader inzien dragen ze toch bij tot comfortabeler en veiliger fietsen.

In de eerste plaats zijn ze bedoeld om bij lang en stevig vasthouden van het stuur pijnlijke handen te vermijden. Een andere belangrijke functie is om bij een eventuele valpartij vooral de handpalmen voor verwondingen te behoeden. Door op strategische plaatsen zachte paddings en silicone strips in de handschoenen te integreren dempen de nieuwste Uni exemplaren van Bio-Racer ook nog de schokken en verhogen ze de grip op het fietsstuur. De Uni zomerhandschoen was initieel bedoeld als een bedrukbare handschoen voor wielerteams. 

Om de recreatieve fietser ook over dit nieuwste Bio-Racer accessoire te laten beschikken kunnen de Uni handschoenen nu ook individueel aangeschaft worden. Doordat ze iets langer dan de normale standaardhandschoenen gemaakt zijn beschermen ze ook nog de volledige pols. Door het elastische lycra stof tot over de pols te laten doorlopen zijn de klassieke velcrosluitingen overbodig geworden. Om ze gemakkelijk uit te doen zijn de uiteinden van de midden- en de ringvinger van treklusjes voorzien. De lycra bovenzijde van deze Bio-Racer handschoenen zijn in vijf aparte standaardkleuren beschikbaar. Hierdoor kunnen ze perfect en op een stijlvolle manier met de rest van de fietsoutfit gecombineerd worden. In de uniforme kleuren wit, zwart, rood, navy- en safiro blauw in de maten S t/m XL voor de prijs van 20 euro.    

http://www.bioracer.com/