Wil je een nieuwe racefiets kopen? Hulp nodig? Stel al je vragen hier!

Aankoopadvies racefiets

cdale
Forum-lid
Berichten: 120
Lid geworden op: 05 jan 2007 00:33

cdale 19 okt 2010 01:58

bvr schreef:
Cdale schreef:Ik lees weinig over je budget!
Voor iets tussen 700-900 euro zou je in dit jaargetij hele fijne fietsjes kunnen scoren.
Met 105, misschien zelfs met Ultegra.

Waar? Mantel; Salden; 12go; Hopm....etc etc
Wat? Cube; Giant; Scott; Trek..

Goed zoeken.


Ik heb zelf 1,5 maand geleden de Sensa Romagna special 2010 gekocht afgemonteerd met de shimano 105 van 2011.
Prijs wat ik ervoor heb betaald is 850euro!
Persoonlijk bevalt deze fiets tot op heden top! Nu 200km op gefiets en nog niets geen problemen.


Lijkt me een prima fiets!

autofan
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 okt 2010 19:06

autofan 19 okt 2010 09:17

Van Sensa begreep ik dat ze bezuinigd hebben op het ballenhoofd en dat als er daar water in komt dat het dan kan zijn dat het stuur zwaarder gaat. Dat heb ik van de fietsspecialist op mijn dorp vernomen. Dus een Sensa heb ik liever niet.

Van Giant heb ik zelf problemen met het crankstel en mijn toerfiets viel ongeveer in de prijsklasse waarin ik nu zoek. Dus een Giant word het voor mij ook niet.

Met Cube en Gitane heb ik dan weer geen ervaring of heb er nog geen slechte verhalen over gehoord (goede ook niet overigens) en daar zou ik wat meer over willen weten.

Dan kom ik ook bij de kledij uit. Een helm heb je zowiezo nodig op een racefiets, want zonder is gewoon gevaarlijk. Waar op te letten?
Een broekje schijnt ook wel handig te zijn. Waar op te letten?
Schoenen heb je wel nodig met klikpedalen. Mij werd aangeraden op gelijk klikpedalen te nemen, want dan belast je je kniegewrichten het minst. Waar moet ik opletten bij aanschaf van schoenen en pedalen?
Heb ik nog handschoenen nodig? Zelf op mijn toerfiets gebruik ik die dingen niet, maar op een racefiets misschien wel handig? Of alleen bij bepaalde temperaturen?

Dan over het onderhoud. Probeer ik zoveel mogelijk zelf te doen. (zelf sleutel ik aan motorische vierwielers, ook wel auto's genaamd) Vroeger heb ik veel aan mijn krantenfiets gesleuteld en mijn andere eigen fietsen. Maar ik wil hem wel voor jaarlijks onderhoud even wegbrengen zodat alles afgesteld kan worden enzo. Zijn er nog schoonmaakmiddelen die ik nodig heb?

Een km-teller wilde ik nooit op mijn fiets, want dat ontsierde mijn stuur. Maar op mijn racefiets heb ik dat liever wel, dan kan ik zien hoe snel ik rijd en overige waardes aflezen zoals gereden afstand. Draadloos of draadvast? Wat is het beste om te nemen? Ik fiets regelmatig onder een treinspoor door, zorgt dat voor storingen?

Volgens mij heb ik met al deze vragen wel een redelijk duidelijk beeld waar ik op moet letten als ik de antwoorden heb. Of ben ik nog een aantal belangrijke zaken vergeten?

Livio Livius
Forum-lid HC
Berichten: 5547
Lid geworden op: 06 sep 2006 15:10

Livio Livius 19 okt 2010 09:42

autofan schreef:Van Sensa begreep ik dat ze bezuinigd hebben op het ballenhoofd en dat als er daar water in komt dat het dan kan zijn dat het stuur zwaarder gaat. Dat heb ik van de fietsspecialist op mijn dorp vernomen. Dus een Sensa heb ik liever niet.

Van Giant heb ik zelf problemen met het crankstel en mijn toerfiets viel ongeveer in de prijsklasse waarin ik nu zoek. Dus een Giant word het voor mij ook niet.


Voor zowel Sensa als Giant onzin.
autofan schreef:Of ben ik nog een aantal belangrijke zaken vergeten?


Ja, probeer de zoekfunctie van het forum eens voor al je antwoorden ;).
What makes the boat go faster?

autofan
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 okt 2010 19:06

autofan 19 okt 2010 20:38

Ik denk dat het aan de prijscategorie ligt. Want als je een dure Giant of Sensa neemt dan zal je er geen last van hebben. Maar mijn toerfiets kraakt toch echt en veel mensen die ik daarover spreek zeggen dat Giant daar vaker last van heeft.
Van Sensa kan ik niet uit ervaring vertellen, want zo'n fiets heb ik nooit gehad.

Over de kledij ga ik even zoeken naar topics. Ik kwam wel wat dingen tegen, maar vaak werd het aardig onoverzichtelijk doordat er een hele discussie ontstond en dat vond ik jammer.

Livio Livius
Forum-lid HC
Berichten: 5547
Lid geworden op: 06 sep 2006 15:10

Livio Livius 19 okt 2010 21:38

autofan schreef:Ik denk dat het aan de prijscategorie ligt. Want als je een dure Giant of Sensa neemt dan zal je er geen last van hebben. Maar mijn toerfiets kraakt toch echt en veel mensen die ik daarover spreek zeggen dat Giant daar vaker last van heeft. .


Dan moet (overdrijf mode) half NL daar last van hebben aangezien er heel wat Giant's rondrijden. Kraken heeft meestal een andere oorzaak.
autofan schreef:Over de kledij ga ik even zoeken naar topics. Ik kwam wel wat dingen tegen, maar vaak werd het aardig onoverzichtelijk doordat er een hele discussie ontstond en dat vond ik jammer.


Tsja een beetje eigen initiatief mag ook wel.
What makes the boat go faster?

autofan
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 okt 2010 19:06

autofan 21 okt 2010 20:47

Ik fiets op een Giant in de iets goedkopere prijsklasse denk ik...

Ik heb even gezocht naar topics, maar kwam over de kleren niet echt iets tegen. Wel wat over jassen en wat aangeraden werd voor de komende tijd mbt windblocker in de jas of iets dergelijks en voor kleren.

Maar ik vroeg me eigenlijk af waar ik op moet letten bij aanschaf van schoenen. Je hebt plaatjes rood en geel. Waar dienen die voor en heb je die altijd nodig?

themoane
Forum-lid
Berichten: 43
Lid geworden op: 13 feb 2010 09:52

themoane 21 okt 2010 23:09

misschien 2e hands optie?
ik verkoop deze fiets
http://forum.fiets.nl/topic.asp?TID=44919

autofan
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 okt 2010 19:06

autofan 22 okt 2010 09:16

Nee 2e hands is geen optie. Die framemaat is overigens ook te klein voor mij. Ik ben al voor advies bij een FM geweest en die vermoedde dat ik een maat 60 nodig had. Volgens zo'n tabel heb ik dat inderdaad ook nodig als ik alleen al kijk naar mijn lengte 1,89m.

Plaats reactie