Rugoperatie - conditie & spiermassa verlies.......
@csteenbe, dat is erg lang zeg voor na een hernia operatie! Hoop dat het nu wel allemaal goed is gekomen?
aan de begeleiding van de fysio etc zal het iig niet liggen, die staan klaar zodra ik weer wat mag.
Het is vooral mijn eigen enthousiasme wat nog verder ingedamd moet worden
Maar ik heb zo'n vermoeden dat dat na morgen wel gaat gebeuren...
aan de begeleiding van de fysio etc zal het iig niet liggen, die staan klaar zodra ik weer wat mag.
Het is vooral mijn eigen enthousiasme wat nog verder ingedamd moet worden
Maar ik heb zo'n vermoeden dat dat na morgen wel gaat gebeuren...
-Cervelo R2 2015
-Cervelo RS 2010
-Cervelo RS 2010
Wow....nekharen overeind....de genoemde supplementen dragen niet bij tot een spoediger herstel..... ??
Ik ga niemand de les lezen, maar deel mijn kennis en gun het een ieder hiervan te profiteren en dat je sceptisch bent, dat is alleen maar goed, maar als je er zelf in gaat verdiepen kom je toch tot bepaalde conclusies en er zijn diverse wetenschappelijke studies die het e.e.a. aantonen. Het is niet eng of zweverig, maar even als voorbeeldje 'het schoolmelk dat wij destijds voorgeschoteld kregen......was dat nu voor 'sterke botten of had het met het melkoverschot te maken' ?
Geraffineerde suikers > tweevoudige suikers / disacchariden > duidelijker ?
TS wil spierverlies zo veel mogelijk beperken zonder inspanning in de aanvang periode na de ingreep > zorgen dat je lichaam voldoende bouwstenen heeft en niet gaat 'snoepen' van je spieren toch ? en hij wil snel genezen....en wil gewichtstoename beperken......allemaal met de gedachte dat hij weer zijn leven kan oppakken...lekker sporten dus....
Wat dacht je dat er in die infuuszakken zit waar vloeibare voeding in zit ? aardappelen met een karbonade, andijvie en een beetje jus en dat geblenderd ?? (aminozuren misschien ?)
Welke bouwstenen zijn essentieel en zal het lichaam het eerst opnemen ? BCAA wellicht??
Wat is de pH waarde van koeienmelk en hoeveel calcium onttrekt dit uit het lichaam (onze eigen botten) om überhaupt opgenomen te worden en te verteren ?
Eén van de belangrijkste bouwstenen waaruit ontstekingen, zwellingen stijfheid en pijn kunnen ontstaan, is arachidonzuur, dat ook in hoge mate voorkomt in vlees.
Alle plantaardige extra vierge oliën uit de omega-3 familie, zoals lijnzaad, walnoot, hennep en in het bijzonder perilla werken ontstekingsremmend.
Andere voedingstoffen, die ontstekingen uitlokken, zijn alle geraffineerde producten, zoals wit brood, witte suiker en alle geraffineerde supermarktoliën en producten daaruit gemaakt, zoals alle margarines. Ook sterk bewerkte voeding zoals industrieel gebak en de meeste kant- en klaar bereide maaltijden.
Zo kun je aardig wat bytes uploaden met info over onze voeding en wat er mis mee is.
Je kan het advies aanvaarden of naast je neerleggen, maar ontkennen raakt mij enigszins maar zal hier verder niet op reageren, het is geen wereldnieuws wat ik vertel maar wil geïnteresseerde op het juiste spoor zetten.
Juist in het teken van de maand juni waar zaken als de Alpe d'Huzes en de ROPRARUN en nog meer van dit soort initiatieven plaatsvinden mag een onderdeel als gezonde voeding best een plaatsje krijgen......ze liggen hiermee in het verlengde van de oorzaken van welvaartsziekte # 1 (naast de genetische oorzaak dan).
Even een sprongetje....over Contador en het vervuilde vlees dat hij gegeten zou hebben. Heb je iemand gehoord die het clenbuterol ter discussie stelde ? Oftewel, het is aanvaard dat dit middel in vlees kan zitten. Da's toch te gek voor woorden. En al die antibiotica die in vlees producten zit.....hoe goed is dat voor je als consument, zeker als je herstellende bent van een zware ingreep.
Ik ga niemand de les lezen, maar deel mijn kennis en gun het een ieder hiervan te profiteren en dat je sceptisch bent, dat is alleen maar goed, maar als je er zelf in gaat verdiepen kom je toch tot bepaalde conclusies en er zijn diverse wetenschappelijke studies die het e.e.a. aantonen. Het is niet eng of zweverig, maar even als voorbeeldje 'het schoolmelk dat wij destijds voorgeschoteld kregen......was dat nu voor 'sterke botten of had het met het melkoverschot te maken' ?
Geraffineerde suikers > tweevoudige suikers / disacchariden > duidelijker ?
TS wil spierverlies zo veel mogelijk beperken zonder inspanning in de aanvang periode na de ingreep > zorgen dat je lichaam voldoende bouwstenen heeft en niet gaat 'snoepen' van je spieren toch ? en hij wil snel genezen....en wil gewichtstoename beperken......allemaal met de gedachte dat hij weer zijn leven kan oppakken...lekker sporten dus....
Wat dacht je dat er in die infuuszakken zit waar vloeibare voeding in zit ? aardappelen met een karbonade, andijvie en een beetje jus en dat geblenderd ?? (aminozuren misschien ?)
Welke bouwstenen zijn essentieel en zal het lichaam het eerst opnemen ? BCAA wellicht??
Wat is de pH waarde van koeienmelk en hoeveel calcium onttrekt dit uit het lichaam (onze eigen botten) om überhaupt opgenomen te worden en te verteren ?
Eén van de belangrijkste bouwstenen waaruit ontstekingen, zwellingen stijfheid en pijn kunnen ontstaan, is arachidonzuur, dat ook in hoge mate voorkomt in vlees.
Alle plantaardige extra vierge oliën uit de omega-3 familie, zoals lijnzaad, walnoot, hennep en in het bijzonder perilla werken ontstekingsremmend.
Andere voedingstoffen, die ontstekingen uitlokken, zijn alle geraffineerde producten, zoals wit brood, witte suiker en alle geraffineerde supermarktoliën en producten daaruit gemaakt, zoals alle margarines. Ook sterk bewerkte voeding zoals industrieel gebak en de meeste kant- en klaar bereide maaltijden.
Zo kun je aardig wat bytes uploaden met info over onze voeding en wat er mis mee is.
Je kan het advies aanvaarden of naast je neerleggen, maar ontkennen raakt mij enigszins maar zal hier verder niet op reageren, het is geen wereldnieuws wat ik vertel maar wil geïnteresseerde op het juiste spoor zetten.
Juist in het teken van de maand juni waar zaken als de Alpe d'Huzes en de ROPRARUN en nog meer van dit soort initiatieven plaatsvinden mag een onderdeel als gezonde voeding best een plaatsje krijgen......ze liggen hiermee in het verlengde van de oorzaken van welvaartsziekte # 1 (naast de genetische oorzaak dan).
Even een sprongetje....over Contador en het vervuilde vlees dat hij gegeten zou hebben. Heb je iemand gehoord die het clenbuterol ter discussie stelde ? Oftewel, het is aanvaard dat dit middel in vlees kan zitten. Da's toch te gek voor woorden. En al die antibiotica die in vlees producten zit.....hoe goed is dat voor je als consument, zeker als je herstellende bent van een zware ingreep.
- amclassic-fan
- Forum-lid HC
- Berichten: 24317
- Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
- Locatie: Leende
Hilarisch, hoe mensen 't allemaal toch weten te verzinnen. Bovenstaande is echt niet met fatsoenlijk wetenschappelijke artikelen te onderbouwen.
Je lichaam krijgt alle bouwstoffen gewoon voldoende maten binnen als je gezond en gevarieerd eet. En een lekker biefstukje op z'n tijd kan echt geen kwaad, een bak yoghurt net zo min.
Je lichaam krijgt alle bouwstoffen gewoon voldoende maten binnen als je gezond en gevarieerd eet. En een lekker biefstukje op z'n tijd kan echt geen kwaad, een bak yoghurt net zo min.
Dan is dit jouw waarheid....ik vind het prima. Gezond en lekker is relatief...uiteraard vanuit je eigen perspectief heb je gelijk.
Vanuit mijn perspectief heb ik het idee dat je je hoofd in het zand steekt zonder degenererend te willen zijn.
Misschien kunnen we iets leren van elkaars point of view wat voeding aangaat, maar ik betwijfeld het beste Moderator.
Vanuit mijn perspectief heb ik het idee dat je je hoofd in het zand steekt zonder degenererend te willen zijn.
Misschien kunnen we iets leren van elkaars point of view wat voeding aangaat, maar ik betwijfeld het beste Moderator.
- amclassic-fan
- Forum-lid HC
- Berichten: 24317
- Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
- Locatie: Leende
Om wat argumenten te ontkrachten. De pH van koemelk varieert tussen de 6.4 en 6.8. Een glas vruchtensap is in bijna alle gevallen veel zuurder, dat dan ook maar niet meer drinken? Melk is in zulke beperkte maten zuur dat het je tanden echt niet aantast laat staan de slokdarm of de maag (daar waar de pH nog heel veel lager is).
Het lichaam neemt het snelste op wat 't makkelijkst is op te nemen, dat zijn korte suikers en geen BCAA's.
En hoe iemand er bij komt om die verhalen over arachidonzuur in de wereld te helpen? Het spul wordt zelfs in baby voedsel toegevoegd. Dit vetzuur heeft zelfs een onstekingsremmende werking, laat staan dat het onstekingen veroorzaakt. Onderstaande links gaan allemaal over arachidonzuur, laatste links tonen aan dat het de risico's op kanker niet groter maken:
Harris, WS; Mozaffarian, D; Rimm, E; Kris-Etherton, P; Rudel, LL; Appel, LJ; Engler, MM; Engler, MB et al. (2009). "Omega-6 fatty acids and risk for cardiovascular disease: a science advisory from the American Heart Association Nutrition Subcommittee of the Council on Nutrition, Physical Activity, and Metabolism; Council on Cardiovascular Nursing; and Council on Epidemiology and Prevention". Circulation 119 (6): 902–7. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.108.191627. PMID 19171857.
^ a b Nelson, GJ; Schmidt, PC; Bartolini, G; Kelley, DS; Kyle, D (1997). "The effect of dietary arachidonic acid on platelet function, platelet fatty acid composition, and blood coagulation in humans". Lipids 32 (4): 421–5. doi:10.1007/s11745-997-0055-7. PMID 9113631.
^ a b Changes in whole blood and clinical safety markers over 50 days of concomitant arachidonic acid supplementation and resistance training. Wilborn, C, M Roberts, C Kerksick, M Iosia, L Taylor, B Campbell, T Harvey, R Wilson, M. Greenwood, D Willoughby and R Kreider. Proceedings of the International Society of Sports Nutrition (ISSN) Conference June 15–17, 2006. http://arachidonic.com/ARA-baylorsafety.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
^ Pantaleo, P; Marra, F; Vizzutti, F; Spadoni, S; Ciabattoni, G; Galli, C; La Villa, G; Gentilini, P et al. (2004). "Effects of dietary supplementation with arachidonic acid on platelet and renal function in patients with cirrhosis". Clinical science 106 (1): 27–34. doi:10.1042/CS20030182. PMID 12877651.
^ Ferrucci, L; Cherubini, A; Bandinelli, S; Bartali, B; Corsi, A; Lauretani, F; Martin, A; Andres-Lacueva, C et al. (2006). "Relationship of plasma polyunsaturated fatty acids to circulating inflammatory markers". The Journal of clinical endocrinology and metabolism 91 (2): 439–46. doi:10.1210/jc.2005-1303. PMID 16234304.
^ Li, B; Birdwell, C; Whelan, J (1994). "Antithetic relationship of dietary arachidonic acid and eicosapentaenoic acid on eicosanoid production in vivo". Journal of lipid research 35 (10): 1869–77. PMID 7852864.
^ Nelson, GJ; Schmidt, PC; Bartolini, G; Kelley, DS; Phinney, SD; Kyle, D; Silbermann, S; Schaefer, EJ (1997). "The effect of dietary arachidonic acid on plasma lipoprotein distributions, apoproteins, blood lipid levels, and tissue fatty acid composition in humans". Lipids 32 (4): 427–33. doi:10.1007/s11745-997-0056-6. PMID 9113632.
^ Kelley, DS; Taylor, PC; Nelson, GJ; MacKey, BE (1998). "Arachidonic acid supplementation enhances synthesis of eicosanoids without suppressing immune functions in young healthy men". Lipids 33 (2): 125–30. doi:10.1007/s11745-998-0187-9. PMID 9507233.
^ Borkman, M; Storlien, LH; Pan, DA; Jenkins, AB; Chisholm, DJ; Campbell, LV (1993). "The relation between insulin sensitivity and the fatty-acid composition of skeletal-muscle phospholipids". The New England journal of medicine 328 (4): 238–44. doi:10.1056/NEJM199301283280404. PMID 8418404.
^ Harris, WS; Mozaffarian, D; Rimm, E; Kris-Etherton, P; Rudel, LL; Appel, LJ; Engler, MM; Engler, MB et al. (2009). "Omega-6 Fatty Acids and Risk for Cardiovascular Disease: A Science Advisory From the American Heart Association Nutrition Subcommittee of the Council on Nutrition, Physical Activity, and Metabolism; Council on Cardiovascular Nursing; and Council on Epidemiology and Prevention". Circulation 119 (6): 902. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.108.191627. PMID 19171857.
^ Schuurman, AG; Van Den Brandt, PA; Dorant, E; Brants, HA; Goldbohm, RA (1999). "Association of energy and fat intake with prostate carcinoma risk: results from The Netherlands Cohort Study". Cancer 86 (6): 1019–27. doi:10.1002/(SICI)1097-0142(19990915)86:6<1019::AID-CNCR18>3.0.CO;2-H. PMID 10491529.
^ Leitzmann, MF; Stampfer, MJ; Michaud, DS; Augustsson, K; Colditz, GC; Willett, WC; Giovannucci, EL (2004). "Dietary intake of n-3 and n-6 fatty acids and the risk of prostate cancer". The American journal of clinical nutrition 80 (1): 204–16. PMID 15213050.
Als je zegt dat er zoveel wetenschappelijk bewijs is kom daar dan ook mee. Realiseer je je wel dat je met je advies iemand z'n leven helemaal op z'n kop zet. Het is uiterst onverstandig om kort voor een zware operatie je levenstijl volleidg om te gooien.
Het lichaam neemt het snelste op wat 't makkelijkst is op te nemen, dat zijn korte suikers en geen BCAA's.
En hoe iemand er bij komt om die verhalen over arachidonzuur in de wereld te helpen? Het spul wordt zelfs in baby voedsel toegevoegd. Dit vetzuur heeft zelfs een onstekingsremmende werking, laat staan dat het onstekingen veroorzaakt. Onderstaande links gaan allemaal over arachidonzuur, laatste links tonen aan dat het de risico's op kanker niet groter maken:
Harris, WS; Mozaffarian, D; Rimm, E; Kris-Etherton, P; Rudel, LL; Appel, LJ; Engler, MM; Engler, MB et al. (2009). "Omega-6 fatty acids and risk for cardiovascular disease: a science advisory from the American Heart Association Nutrition Subcommittee of the Council on Nutrition, Physical Activity, and Metabolism; Council on Cardiovascular Nursing; and Council on Epidemiology and Prevention". Circulation 119 (6): 902–7. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.108.191627. PMID 19171857.
^ a b Nelson, GJ; Schmidt, PC; Bartolini, G; Kelley, DS; Kyle, D (1997). "The effect of dietary arachidonic acid on platelet function, platelet fatty acid composition, and blood coagulation in humans". Lipids 32 (4): 421–5. doi:10.1007/s11745-997-0055-7. PMID 9113631.
^ a b Changes in whole blood and clinical safety markers over 50 days of concomitant arachidonic acid supplementation and resistance training. Wilborn, C, M Roberts, C Kerksick, M Iosia, L Taylor, B Campbell, T Harvey, R Wilson, M. Greenwood, D Willoughby and R Kreider. Proceedings of the International Society of Sports Nutrition (ISSN) Conference June 15–17, 2006. http://arachidonic.com/ARA-baylorsafety.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
^ Pantaleo, P; Marra, F; Vizzutti, F; Spadoni, S; Ciabattoni, G; Galli, C; La Villa, G; Gentilini, P et al. (2004). "Effects of dietary supplementation with arachidonic acid on platelet and renal function in patients with cirrhosis". Clinical science 106 (1): 27–34. doi:10.1042/CS20030182. PMID 12877651.
^ Ferrucci, L; Cherubini, A; Bandinelli, S; Bartali, B; Corsi, A; Lauretani, F; Martin, A; Andres-Lacueva, C et al. (2006). "Relationship of plasma polyunsaturated fatty acids to circulating inflammatory markers". The Journal of clinical endocrinology and metabolism 91 (2): 439–46. doi:10.1210/jc.2005-1303. PMID 16234304.
^ Li, B; Birdwell, C; Whelan, J (1994). "Antithetic relationship of dietary arachidonic acid and eicosapentaenoic acid on eicosanoid production in vivo". Journal of lipid research 35 (10): 1869–77. PMID 7852864.
^ Nelson, GJ; Schmidt, PC; Bartolini, G; Kelley, DS; Phinney, SD; Kyle, D; Silbermann, S; Schaefer, EJ (1997). "The effect of dietary arachidonic acid on plasma lipoprotein distributions, apoproteins, blood lipid levels, and tissue fatty acid composition in humans". Lipids 32 (4): 427–33. doi:10.1007/s11745-997-0056-6. PMID 9113632.
^ Kelley, DS; Taylor, PC; Nelson, GJ; MacKey, BE (1998). "Arachidonic acid supplementation enhances synthesis of eicosanoids without suppressing immune functions in young healthy men". Lipids 33 (2): 125–30. doi:10.1007/s11745-998-0187-9. PMID 9507233.
^ Borkman, M; Storlien, LH; Pan, DA; Jenkins, AB; Chisholm, DJ; Campbell, LV (1993). "The relation between insulin sensitivity and the fatty-acid composition of skeletal-muscle phospholipids". The New England journal of medicine 328 (4): 238–44. doi:10.1056/NEJM199301283280404. PMID 8418404.
^ Harris, WS; Mozaffarian, D; Rimm, E; Kris-Etherton, P; Rudel, LL; Appel, LJ; Engler, MM; Engler, MB et al. (2009). "Omega-6 Fatty Acids and Risk for Cardiovascular Disease: A Science Advisory From the American Heart Association Nutrition Subcommittee of the Council on Nutrition, Physical Activity, and Metabolism; Council on Cardiovascular Nursing; and Council on Epidemiology and Prevention". Circulation 119 (6): 902. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.108.191627. PMID 19171857.
^ Schuurman, AG; Van Den Brandt, PA; Dorant, E; Brants, HA; Goldbohm, RA (1999). "Association of energy and fat intake with prostate carcinoma risk: results from The Netherlands Cohort Study". Cancer 86 (6): 1019–27. doi:10.1002/(SICI)1097-0142(19990915)86:6<1019::AID-CNCR18>3.0.CO;2-H. PMID 10491529.
^ Leitzmann, MF; Stampfer, MJ; Michaud, DS; Augustsson, K; Colditz, GC; Willett, WC; Giovannucci, EL (2004). "Dietary intake of n-3 and n-6 fatty acids and the risk of prostate cancer". The American journal of clinical nutrition 80 (1): 204–16. PMID 15213050.
Als je zegt dat er zoveel wetenschappelijk bewijs is kom daar dan ook mee. Realiseer je je wel dat je met je advies iemand z'n leven helemaal op z'n kop zet. Het is uiterst onverstandig om kort voor een zware operatie je levenstijl volleidg om te gooien.
De mens heeft geen koemaag!
Melk bevat het element caseïne dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van zware beenderen. Caseïne uit koemelk stolt echter in de maag en is taai en moeilijk te verteren, niet voor niets wordt het toegepast in een van de sterkste lijmen bij houtbewerking. Geen probleem voor het vier-magenspijsverteringsstelsel van een koe maar in het menselijke lichaam vormt de kleverige brij een zware belasting voor het lichaam. Het verhardt en kleeft aan de darmwand waardoor de absorptie van vitamines en mineralen in het lichaam wordt gehinderd.
Melk is het meest slijmvormende voedsel op aarde. De vertering van melk laat een zure slijm achter die zich vastzet en tot gewichtstoename kan leiden. Door slijmvorming worden de slijmvliezen bedekt en gedwongen langzaam alles uit te wasemen, hetgeen veel energie kost. Afvallen wordt hierdoor bemoeilijkt.
Fabels over melk, calcium en botaanmaak
Het idee dat melk een onmisbare bron van calcium voor een stevige botaanmaak is onjuist. We voeden onze kinderen nog altijd op met het fabeltje dat, wie geen melk drinkt, gebitsproblemen krijgt en gevaar loopt op het krijgen van zwakke botten. Dit klopt niet. Dit is door onderzoek wereldwijd afdoende aangetoond. In landen waar zuivelproducten over het algemeen niet gebruikt worden, is er zelfs minder voorkomen van zwakke botten door kalkverlies (osteoporose) dan in een land als de Verenigde Staten. Studies hebben aangetoond dat zuivelproducten weinig effect hebben op osteoporose. De Harvard Nurses\' Health Study volgde 78.000 vrouwen gedurende 12 jaar en stelde vast dat melk niet beschermt tegen beenderbreuken. Het is zelfs zo dat diegenen die drie glazen melk per dag dronken méér breuken hadden dan diegenen die zelden melk dronken.
Wat is waar over calcium?
Het klopt dat er calcium (kalk) zit in koemelk. Echter: Dit calcium is grover dan het calcium in mensenmelk. Bovendien is het verbonden met caseïne. Dat tezamen maakt het voor ons lichaam minder makkelijk om melk te absorberen. De meeste melkdrinkers en kaaseters consumeren gepasteuriseerde, gehomogeniseerde of op een andere manier bewerkte melkproducten. Deze bewerking degradeert het calcium en maakt het moeilijk bruikbaar.
Melk bevat het element caseïne dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van zware beenderen. Caseïne uit koemelk stolt echter in de maag en is taai en moeilijk te verteren, niet voor niets wordt het toegepast in een van de sterkste lijmen bij houtbewerking. Geen probleem voor het vier-magenspijsverteringsstelsel van een koe maar in het menselijke lichaam vormt de kleverige brij een zware belasting voor het lichaam. Het verhardt en kleeft aan de darmwand waardoor de absorptie van vitamines en mineralen in het lichaam wordt gehinderd.
Melk is het meest slijmvormende voedsel op aarde. De vertering van melk laat een zure slijm achter die zich vastzet en tot gewichtstoename kan leiden. Door slijmvorming worden de slijmvliezen bedekt en gedwongen langzaam alles uit te wasemen, hetgeen veel energie kost. Afvallen wordt hierdoor bemoeilijkt.
Fabels over melk, calcium en botaanmaak
Het idee dat melk een onmisbare bron van calcium voor een stevige botaanmaak is onjuist. We voeden onze kinderen nog altijd op met het fabeltje dat, wie geen melk drinkt, gebitsproblemen krijgt en gevaar loopt op het krijgen van zwakke botten. Dit klopt niet. Dit is door onderzoek wereldwijd afdoende aangetoond. In landen waar zuivelproducten over het algemeen niet gebruikt worden, is er zelfs minder voorkomen van zwakke botten door kalkverlies (osteoporose) dan in een land als de Verenigde Staten. Studies hebben aangetoond dat zuivelproducten weinig effect hebben op osteoporose. De Harvard Nurses\' Health Study volgde 78.000 vrouwen gedurende 12 jaar en stelde vast dat melk niet beschermt tegen beenderbreuken. Het is zelfs zo dat diegenen die drie glazen melk per dag dronken méér breuken hadden dan diegenen die zelden melk dronken.
Wat is waar over calcium?
Het klopt dat er calcium (kalk) zit in koemelk. Echter: Dit calcium is grover dan het calcium in mensenmelk. Bovendien is het verbonden met caseïne. Dat tezamen maakt het voor ons lichaam minder makkelijk om melk te absorberen. De meeste melkdrinkers en kaaseters consumeren gepasteuriseerde, gehomogeniseerde of op een andere manier bewerkte melkproducten. Deze bewerking degradeert het calcium en maakt het moeilijk bruikbaar.
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen lichaam. De TS vraagt om advies. Niemands leven wordt op z'n kop gezet....het fietsforum is geen bijbel waaruit je voorleest. Hetgeen wat ik hem mee geef is het stukje voeding waar hij zijn voordeel mee kan doen. Hij gaf aan dat hij zich erin zou verdiepen...prima toch ?cliors schreef:...Daarom zal ik as dinsdag(14-6) onder het mes gaan waarbij er een spondylodese zal worden uitgevoerd.
...maar waar ik mij eigenlijk nog wat "zorgen" over maak is hoe om te gaan met conditie verlies etc.
...en ook het voorkomen van teveel gewichts toename...
Alvast bedankt,
cliors
We zijn hier oa. op dit forum om elkaar te helpen met tips en tools. Training, voeding en blessures zijn een onderdeel daarvan.
Ik heb naast een studie voeding en sport zelf erg goede ervaring met bepaalde voedingssupplementen. Daarnaast ben ik vooral geïnteresseerd in de benefits die je kunt behalen als sporter met de juiste voeding in de juiste verhouding op het juiste tijdstip om tot betere prestaties te komen om goed te herstellen en het voorkomen van blessures.
Ik ben ervan overtuigd dat lang niet iedereen er zoveel van op de hoogte is, is zal mij desgewenst wat terughoudender opstellen aangaande adviezen, wat ik op zich wel betreur wat ik ben zelf altijd vooruit strevend geweest aangaande nieuwe ontwikkelingen en inzichten.
Fijne avond, Ronin.
Heren, geen ruzie maken, en als jullie dat toch willen, daar is de PB knop voor uitgevonden
Want hierbij even een update, operatie is vorige week geslaagd.
Lichaam voelt echter wel aan alsof er een 10 tonner overheen is gereden (en nog een keer achteruit terug is gekomen ook!)
Het herstel kan beginnen. Veel overleg gehad met specialist/fysio etc en om zeker te zijn dat het resultaat blijvend is zal ik de
conditie achteruitgang moeten accepteren. Mag wel over 2 weken op een hometrainer max 2x5 min per dag met 0 weerstand, puur voor wat doorbloeding.
Want de bovenbenen vonden de operatie en de nieuwe stand van de rug niet echt leuk en staan al 6 dagen in opperste verzuring ;0
Maar ik kan iig een beetje lopen zonder looprekje (toch 2 dagen nodig gehad ) en verder veel liggen en niets doen.
Heb goede hoop dat het allemaal goed komt en zal veel geduld moeten hebben.
Ik heb iig een mooi nieuwe witte cervelo(1x mee gefietst) waar ik de hele dag naar kan staren.
Wbt pillen/supplementen etc. op dit moment ga ik daar niet aan beginnen.
Moet al noodgedwongen een hele batterij pillen slikken om een beetje normaal(lees nog veel pijn maar verdraagbaar) de dag door te komen, dus extra zooi zit ik niet op te wachten.
Want hierbij even een update, operatie is vorige week geslaagd.
Lichaam voelt echter wel aan alsof er een 10 tonner overheen is gereden (en nog een keer achteruit terug is gekomen ook!)
Het herstel kan beginnen. Veel overleg gehad met specialist/fysio etc en om zeker te zijn dat het resultaat blijvend is zal ik de
conditie achteruitgang moeten accepteren. Mag wel over 2 weken op een hometrainer max 2x5 min per dag met 0 weerstand, puur voor wat doorbloeding.
Want de bovenbenen vonden de operatie en de nieuwe stand van de rug niet echt leuk en staan al 6 dagen in opperste verzuring ;0
Maar ik kan iig een beetje lopen zonder looprekje (toch 2 dagen nodig gehad ) en verder veel liggen en niets doen.
Heb goede hoop dat het allemaal goed komt en zal veel geduld moeten hebben.
Ik heb iig een mooi nieuwe witte cervelo(1x mee gefietst) waar ik de hele dag naar kan staren.
Wbt pillen/supplementen etc. op dit moment ga ik daar niet aan beginnen.
Moet al noodgedwongen een hele batterij pillen slikken om een beetje normaal(lees nog veel pijn maar verdraagbaar) de dag door te komen, dus extra zooi zit ik niet op te wachten.
-Cervelo R2 2015
-Cervelo RS 2010
-Cervelo RS 2010
Mij komt de foto van de TS bekend voor! Een goed herstel gewenst. In mijn geval ben ik naar Papendal geweest om mijn fiets en schoenplaatjes optimaal te laten af stellen.
Daarnaast doe ik nu elke dag circa 10 min buikspieroefeningen . En zie ik kan van pakweg 2 uur fietsen nu circa 5 uur vrijwel pijnloos fietsen.
Daarnaast doe ik nu elke dag circa 10 min buikspieroefeningen . En zie ik kan van pakweg 2 uur fietsen nu circa 5 uur vrijwel pijnloos fietsen.
Niets is waar en zelfs dat niet
Nee, in de Bergmankliniek in Naarden door dr Schroder. Erg goed bevallen wbt verpleging, contact met specialist etc...scepticus schreef: Waar ben je geopereerd? Nedspine?
@ Chemist & Csteenbe, dank voor de support.
Herstel gaat uiteraard te traag , maar ik blijf positief en loop(nou ja lopen ) al 3x 18 min per dag buiten.
Al zal dat met het weer van vandaag wat lastig worden op mijn slippers.......(kan mijn schoenen niet aan of uit trekken)
Klein probleem is wel dat nog steeds een deel van mijn linker zij en bovenbeen gevoelloos is.
Hierdoor soms niet geheel controle over het linker been. Maar as woensdag daarom ook al een 1e controle (normaal na 6 weken)
met de specialist om te kijken hoe dan de stand van zaken is. Ze hebben wel gezegd dat dat goed gaat komen, dus maak mij daar niet al te druk om al zou het fijn zijn als er wat verbetering in komt!
O ja, de foto is nu uiteraard anders, helaas heb ik er (nog) geen van de nieuwe situatie
-Cervelo R2 2015
-Cervelo RS 2010
-Cervelo RS 2010