Om wat argumenten te ontkrachten. De pH van koemelk varieert tussen de 6.4 en 6.8. Een glas vruchtensap is in bijna alle gevallen veel zuurder, dat dan ook maar niet meer drinken? Melk is in zulke beperkte maten zuur dat het je tanden echt niet aantast laat staan de slokdarm of de maag (daar waar de pH nog heel veel lager is).
Het lichaam neemt het snelste op wat 't makkelijkst is op te nemen, dat zijn korte suikers en geen BCAA's.
En hoe iemand er bij komt om die verhalen over arachidonzuur in de wereld te helpen? Het spul wordt zelfs in baby voedsel toegevoegd. Dit vetzuur heeft zelfs een onstekingsremmende werking, laat staan dat het onstekingen veroorzaakt. Onderstaande links gaan allemaal over arachidonzuur, laatste links tonen aan dat het de risico's op kanker niet groter maken:
Harris, WS; Mozaffarian, D; Rimm, E; Kris-Etherton, P; Rudel, LL; Appel, LJ; Engler, MM; Engler, MB et al. (2009). "Omega-6 fatty acids and risk for cardiovascular disease: a science advisory from the American Heart Association Nutrition Subcommittee of the Council on Nutrition, Physical Activity, and Metabolism; Council on Cardiovascular Nursing; and Council on Epidemiology and Prevention". Circulation 119 (6): 902–7. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.108.191627. PMID 19171857.
^ a b Nelson, GJ; Schmidt, PC; Bartolini, G; Kelley, DS; Kyle, D (1997). "The effect of dietary arachidonic acid on platelet function, platelet fatty acid composition, and blood coagulation in humans". Lipids 32 (4): 421–5. doi:10.1007/s11745-997-0055-7. PMID 9113631.
^ a b Changes in whole blood and clinical safety markers over 50 days of concomitant arachidonic acid supplementation and resistance training. Wilborn, C, M Roberts, C Kerksick, M Iosia, L Taylor, B Campbell, T Harvey, R Wilson, M. Greenwood, D Willoughby and R Kreider. Proceedings of the International Society of Sports Nutrition (ISSN) Conference June 15–17, 2006.
http://arachidonic.com/ARA-baylorsafety.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
^ Pantaleo, P; Marra, F; Vizzutti, F; Spadoni, S; Ciabattoni, G; Galli, C; La Villa, G; Gentilini, P et al. (2004). "Effects of dietary supplementation with arachidonic acid on platelet and renal function in patients with cirrhosis". Clinical science 106 (1): 27–34. doi:10.1042/CS20030182. PMID 12877651.
^ Ferrucci, L; Cherubini, A; Bandinelli, S; Bartali, B; Corsi, A; Lauretani, F; Martin, A; Andres-Lacueva, C et al. (2006). "Relationship of plasma polyunsaturated fatty acids to circulating inflammatory markers". The Journal of clinical endocrinology and metabolism 91 (2): 439–46. doi:10.1210/jc.2005-1303. PMID 16234304.
^ Li, B; Birdwell, C; Whelan, J (1994). "Antithetic relationship of dietary arachidonic acid and eicosapentaenoic acid on eicosanoid production in vivo". Journal of lipid research 35 (10): 1869–77. PMID 7852864.
^ Nelson, GJ; Schmidt, PC; Bartolini, G; Kelley, DS; Phinney, SD; Kyle, D; Silbermann, S; Schaefer, EJ (1997). "The effect of dietary arachidonic acid on plasma lipoprotein distributions, apoproteins, blood lipid levels, and tissue fatty acid composition in humans". Lipids 32 (4): 427–33. doi:10.1007/s11745-997-0056-6. PMID 9113632.
^ Kelley, DS; Taylor, PC; Nelson, GJ; MacKey, BE (1998). "Arachidonic acid supplementation enhances synthesis of eicosanoids without suppressing immune functions in young healthy men". Lipids 33 (2): 125–30. doi:10.1007/s11745-998-0187-9. PMID 9507233.
^ Borkman, M; Storlien, LH; Pan, DA; Jenkins, AB; Chisholm, DJ; Campbell, LV (1993). "The relation between insulin sensitivity and the fatty-acid composition of skeletal-muscle phospholipids". The New England journal of medicine 328 (4): 238–44. doi:10.1056/NEJM199301283280404. PMID 8418404.
^ Harris, WS; Mozaffarian, D; Rimm, E; Kris-Etherton, P; Rudel, LL; Appel, LJ; Engler, MM; Engler, MB et al. (2009). "Omega-6 Fatty Acids and Risk for Cardiovascular Disease: A Science Advisory From the American Heart Association Nutrition Subcommittee of the Council on Nutrition, Physical Activity, and Metabolism; Council on Cardiovascular Nursing; and Council on Epidemiology and Prevention". Circulation 119 (6): 902. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.108.191627. PMID 19171857.
^ Schuurman, AG; Van Den Brandt, PA; Dorant, E; Brants, HA; Goldbohm, RA (1999). "Association of energy and fat intake with prostate carcinoma risk: results from The Netherlands Cohort Study". Cancer 86 (6): 1019–27. doi:10.1002/(SICI)1097-0142(19990915)86:6<1019::AID-CNCR18>3.0.CO;2-H. PMID 10491529.
^ Leitzmann, MF; Stampfer, MJ; Michaud, DS; Augustsson, K; Colditz, GC; Willett, WC; Giovannucci, EL (2004). "Dietary intake of n-3 and n-6 fatty acids and the risk of prostate cancer". The American journal of clinical nutrition 80 (1): 204–16. PMID 15213050.
Als je zegt dat er zoveel wetenschappelijk bewijs is kom daar dan ook mee. Realiseer je je wel dat je met je advies iemand z'n leven helemaal op z'n kop zet. Het is uiterst onverstandig om kort voor een zware operatie je levenstijl volleidg om te gooien.