Geplaatst: 08 aug 2010 21:31
[quote="Elboutero"][quote="rob74"]Het aller lekkerste pasta recept: mijn zelf gemaakte Lasagne.
[/quote]
Nou, kom maar op met het recept
[/quote]
1 ui
2 tenen knoflook
1 prei
1 halve winterwortel
1 blik tomaten blokjes (400 g)
3 blikjes tomaten puree
300 g mager rundergehakt
50 g geitenkaas
50 g oude kaas
1 theelepel gedroogde oregano (vers mag ook)
2 thee lepel gedroogde basilicum (vers mag ook)
melk
groene lasagne vellen
olijfolie
zout en peper
voorbereiding:
rasp de winterwortel, snei de prei in dunne halve ringen, rasp de oude kaas en snij de geitenkaas in stukken.
versnipper het ui en de knoflook, gooi zout en peper over het gehakt.
bereiding:
pak een grote wok en verhit de olijfolie
fruit ui en knoflook
doe het gehakt erbij en bak het gehakt rul.
mik de prei en winter wortel erbij.
wacht even tot de groenten iets geslonken zijn en doe dan de tomaten (stukjes en puree) erbij.
mik de kruiden erbij en kieper er net zoveel melk bij totdat een dikke saus ontstaat.
doe de geitenkaas erbij en laat smelten.
nog 5 min doorwarmen op middelhoog vuur
doe er peper bij (niet zunig zijn)
verdeel de saus en de lasagne vellen in een lage ovenschaal (laagje saus, laag lasagne, etc). Strooi de oude kaas erover.
zet de hele handel 40 min in oven van 200 C
eet smakelijk!
[/quote]
Nou, kom maar op met het recept
[/quote]
1 ui
2 tenen knoflook
1 prei
1 halve winterwortel
1 blik tomaten blokjes (400 g)
3 blikjes tomaten puree
300 g mager rundergehakt
50 g geitenkaas
50 g oude kaas
1 theelepel gedroogde oregano (vers mag ook)
2 thee lepel gedroogde basilicum (vers mag ook)
melk
groene lasagne vellen
olijfolie
zout en peper
voorbereiding:
rasp de winterwortel, snei de prei in dunne halve ringen, rasp de oude kaas en snij de geitenkaas in stukken.
versnipper het ui en de knoflook, gooi zout en peper over het gehakt.
bereiding:
pak een grote wok en verhit de olijfolie
fruit ui en knoflook
doe het gehakt erbij en bak het gehakt rul.
mik de prei en winter wortel erbij.
wacht even tot de groenten iets geslonken zijn en doe dan de tomaten (stukjes en puree) erbij.
mik de kruiden erbij en kieper er net zoveel melk bij totdat een dikke saus ontstaat.
doe de geitenkaas erbij en laat smelten.
nog 5 min doorwarmen op middelhoog vuur
doe er peper bij (niet zunig zijn)
verdeel de saus en de lasagne vellen in een lage ovenschaal (laagje saus, laag lasagne, etc). Strooi de oude kaas erover.
zet de hele handel 40 min in oven van 200 C
eet smakelijk!