Pagina 2 van 2

Re: Zwarte Alu remrand, welke remblokjes

Geplaatst: 02 aug 2018 18:22
door fgrs
wouterf schreef: 02 aug 2018 11:16 DT Swiss raadt voor z'n Oxic velgen bv de blauwe Swisstop BXP blokken aan. Misschiend at ook wat voor andere 'zwarte' alu velgen?
Ik heb die gebruikt op mijn h+ son zwarte velgen.
Heb ze er rap afgesmeten, remden te "sponsig" naar mijn gevoel, moest steeds serieus doorknijpen.

Re: Zwarte Alu remrand, welke remblokjes

Geplaatst: 10 aug 2018 17:22
door scepticus
daniel1975 schreef: 02 aug 2018 09:23 Disk black?? Voor velgremmen?
Als ik ergens iets lees over 'disc wielen' moet ik nog altijd als eerste aan dit denken:
Afbeelding
:lol:

Re: Zwarte Alu remrand, welke remblokjes

Geplaatst: 10 aug 2018 17:59
door Gastheerg
leon1 schreef: 02 aug 2018 12:00 Fulcrum en Campa hebben 'blauwe' remblokken voor zwarte remranden. Misschien werken die ook prima op jouw HED wielen?
Bij een stel Shamal Mille zaten idd een stel blauwe blokjes die ik ook ben gaan gebruiken. Heb nu toch een serieus pak km's met die wielen gereden en velgen zien er nog ok uit. Het zal natuurlijk niet alleen aan de blokjes liggen maar ook aan de velg.
Ik denk een kleine 10.000km maar nauwelijks in de regen. En als ik gravel met de wielen heb gereden haal ik een kwast langs de blokjes en velgen om ze af te stoffen.

Vroeger toen de eerste zwarte en grijze velgen kwamen was een ieder snel teleurgesteld dat die randen er snel vanaf gingen. Vooral met dure velgen zoals de Mavic SSC baalde ik daar stevig van. 400 gulden voor een stel velgen was in 1982 serieus geld!
Voor een retro fiets had ik een tijdje terug een paar wielen gebouwd met oude maar nog nieuwe donker grijze velgen van Mavic.
In een retro fiets die wielen en een tocht. REGEN! Was een rit in een groep dus hang je wat vaker aan de remmen en de randen waren gelijk blank :-)
Ik zat gelijk op marktplaats of ik weer een stel nieuwe velgen kon vinden :lol:

Het kan zomaar zijn dat moderne velgen wat meer kunnen hebben, maar zand en water zullen altijd op enig moment roet in het eten gooien.